Kaspersky Small Office Security verbetert bescherming tegen ransomware voor kleine ondernemingen 

kas

Kaspersky Lab heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn Kaspersky Small Office Security software. Hiermee helpt Kaspersky Lab kleine ondernemingen het groeiend aantal cyberdreigingen waarmee ze tegenwoordig worden geconfronteerd de baas te blijven. Met verbeterde anti-ransomware functionaliteit, verbeterde bescherming van online financiële transacties en handige bewaking van de beveiligingsstatus, helpt Kaspersky Small Office Security kleine ondernemingen te doen waar ze goed in zijn door cybercriminelen op afstand te houden.

In lijn met recent onderzoek van Kaspersky Lab, waaruit blijkt dat 42% van de kleine ondernemingen zich zorgen maakt over de dreiging van cryptoware, biedt de nieuwste versie van Kaspersky Small Office Security verrijkte bescherming tegen de toenemende dreiging van "cryptors”. Anti-ransomware-mogelijkheden in het System Watcher-component blokkeren niet alleen schadelijke encryptiepogingen, maar activeren voor de ultieme gemoedsrust ook een automatische back-up en herstelfunctie.

Meer dan de helft van de kleine ondernemingen vertrouwt op mobiel bankieren voor het raadplegen en beheren van rekeningen. De populariteit van online transacties is niet onopgemerkt gebleven bij de criminele gemeenschap. Als tegenmaatregel biedt de verbeterde Safe Money-functie binnen Kaspersky Small Office Security betere beveiliging tegen fraude. Financiële transacties worden beschermd tegen het maken van screenshots, en ook het gebruik van de klembordfunctie, waarop cybercriminelen meestal vertrouwen om waardevolle bedrijfsgegevens en financiële activa buit te maken, is beschermd.

Naast deze belangrijke verbeteringen voorziet de nieuwste versie van Kaspersky Small Office Security kleine bedrijven ook van een gemakkelijke manier om hun beveiligingsstatus te bewaken. Via een speciale, cloud-gebaseerde toezichtsconsole zien bedrijven in één oogopslag de beschermingsstatus van alle apparaten in het netwerk – van pc's en laptops tot servers en mobiele apparaten. Met de online portal is deze informatie overal en op elk moment toegankelijk, en kunnen beveiligingsinstellingen naar wens geactiveerd of gewijzigd worden.

“De dreiging en schade van cryptoware is zeer reëel voor kleine ondernemingen. De meest recente verbeteringen aan onze Small Office-oplossing, zorgen ervoor dat kleine ondernemingen, ook te midden van een steeds wisselend dreigingslandschap, ontwikkelingen kunnen bijbenen en de "business as usual" gewaarborgd blijft. De afhankelijkheid van mobiele en online transacties tussen leveranciers en klanten heeft ook het veiligstellen van financiële interacties uiterst belangrijk gemaakt. Daarom hebben we verbeteringen aangebracht die kleine ondernemingen helpen zich te richten op de groei van hun bedrijf en concurrerend te blijven in plaats van zich zorgen te maken over wie er meekijkt", zegt Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux.

Het specifiek voor bedrijven met 5-25 computers ontworpen Kaspersky Small Office Security biedt 's werelds meest en bekroonde beveiliging voor pc's, file servers, laptops en mobiele apparaten, en beschermt kleine ondernemingen tegen online aanvallen, financiële fraude, ransomware en dataverlies.