Safran ontvangt bod van ruim 2 miljard euro voor business unit Morpho

vingerafdruk-davide-guglielmo

Vijf verschillende partijen zijn geïnteresseerd in de Morpho business unit van het Franse luchtvaart- en defensiebedrijf Safran. De partijen hebben tot ruim 2 miljard euro geboden voor de business unit die zich richt op biometrische beveiliging en identificatieoplossingen.

Dit melden anonieme bronnen tegenover persbureau Bloomberg. Safran wil binnen enkele weken een keuze maken uit de verschillende bieden en de overname dus op korte termijn realiseren. Wel zou Safran verwachten Morpho voor een hoger bedrag te kunnen sluiten dan de huidige biedingen. Het Franse bedrijf verwacht zo’n 2,5 miljard euro te kunnen krijgen voor het bedrijfsonderdeel, meldt één van de bronnen. Analisten van Exane BNP Paribas en Natixis Securities schatten de waarde van Morpho op 2 miljard euro.

Morpho richt zich op de ontwikkeling van biometrische beveiliging voor onder andere overheden en onderzoekssoftware voor opsporingsinstanties. Safran wil het bedrijfsonderdeel verkopen om zich meer te kunnen richten op zijn kernactiviteiten, die zijn gericht op de ruimtevaart- en defensieindustrie. Onder andere Gemalto, Avent International en de drie private equity-firma’s KKR & Co, Bain Capital en CVC Capital Partners zouden interesse hebben getoond in Morpho.

Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.