KPN Ventures investeert in leverancier industriële cybersecurity

KPN Ventures investeert in SecurityMatters, een leverancier van cybersecurity-oplossingen voor de beveiliging van industriële systemen. Het bedrijf levert onder andere SilentDefense, een netwerk monitoring oplossing waarmee bedrijven hun kritische industriële infrastructuur kunnen beschermen tegen cyberaanvallen.

SecurityMatters is in 2009 opgericht door Emmanuele Zambon, Damiano Bolzoni en Sandro Etalle. Met de oplossing SilentDefense, dat in 2013 is gelanceerd, richt het bedrijf zich op uiteenlopende sectoren, waaronder de olie- en gasindustrie, farmacie, transportsector, chemische industrie en de maakindustrie.

"KPN werkt al met SecurityMatters om hun SilentDefense cybersecurity monitoring software aan industriële klanten in Nederland aan te bieden. We zijn onder de indruk van de expertise van het team en de kwaliteit van hun product en zien veel kansen om onze samenwerking uit te breiden en het bedrijf te ondersteunen in haar groei”, aldus Herman Kienhuis, directeur KPN Ventures.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.