SAP introduceert cloud gebaseerde identity-as-a-service oplossingen

SAP kondigt een reeks cloud oplossingen aan voor identity-as-a-service (IDaaS). De eerste dienst die beschikbaar komt is Cloud Identity Access Governance. Hiermee krijgen organisaties een beheervrije oplossing in handen waarmee zij de toegang tot bedrijfsmiddelen en -data kunnen reguleren. Dat vergroot de veiligheid, verkleint de kans op datalekken en helpt met het tackelen van compliancy-issues rondom security en dataprivacy.

Cloud Identity Access Governance is een op het SAP HANA Cloud Platform gebaseerde oplossing voor het beheer van identiteiten en toegang tot (cloud) applicaties en systemen. Met de oplossing kunnen IT-managers de juiste toegangsrechten koppelen aan de juiste personen.

Een aantal kenmerken van Cloud Identity Access Governance:

  • Probleemloze integratie De oplossing werkt samen met het bestaande SAP HANA Cloud Platform identity management. Cloud Identity Access Governance is geschikt voor zowel on-premise als cloud omgevingen. Door het cloud gebaseerde karakter laat de oplossing zich bovendien snel en gemakkelijk uitrollen.
  • Single sign-on Dankzij de 'single sign on'-functie hoeven gebruikers niet voor iedere dienst opnieuw in te loggen.
  • Eenvoudigere compliancy Met Cloud Identity Access Governance voldoen organisaties eenvoudiger aan strengere wet- en regelgeving rondom dataprivacy, zoals de Europese GDPR (General Data Protection Regulation) en de nationale Meldplicht Datalekken. Ook verlaagt het operationele kosten rondom audits en compliance.
  • Hulp bij fraudebestrijding IT-beheerders krijgen dankzij de gebruiksvriendelijke interface snel inzicht in verkeerde configuraties rondom toegangsbeheer en scheiding van functies. Zo helpt deze oplossing potentieel kostbare fraude voorkomen.
  • Bestrijdt weesaccounts Volgens onderzoeksbureau Forrester verkleinen oplossingen voor identity management en governance (IMG) het risico op gebruikers met onnodig veel toegangsrechten of 'weesaccounts' van bijvoorbeeld vertrokken medewerkers. Deze zijn een geliefd doelwit van hackers, omdat ze vanuit dergelijke accounts veelal vrij spel hebben en bij veel gevoelige data kunnen.

SAP Cloud Identity Access Governance wordt in het derde kwartaal van 2016 verwacht.

Meer over
Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De cloud zoals wij die nu kennen, bestond twintig jaar geleden nog niet. Ook waren er geen Internet of Things (IoT)-sensoren en zelfs niemand wist wat Gmail was. De cyberdreigingen en tactieken van cybercriminelen ontwikkelden zich de afgelopen twee decennia sterk. Maar dat geldt ook voor de oplossingen.

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1