DDoS-aanval op Brian Krebs lijkt onderdeel van grotere DDoS-campagne

hacker4-gabor-kalman

Verschillende websites zijn onlangs getroffen door zeer grootschalige distributed denial of service (DDoS) aanvallen getroffen. De grootste aanval had een capaciteit van 665 Gbps en was gericht op het blog van beveiligingsonderzoeker Brian Krebs.

Het blog Krebs on Security werd op 20 september getroffen door een zeer grootschalige DDoS-aanval, die twee dagen aanhield. Met een capaciteit van 665 Gbps was de aanval dusdanig groot dat Akamai Technologies zich genoodzaakt zag het hosten van Krebs on Security te staken. Krebs stelt dat Akamai niets te verwijten valt en wijst erop dat Akamai hem gratis hosting aan bood. Inmiddels wordt Krebs on Security door Google gehost.

Krebs spreekt zelf van een ‘DDoS-kanon’, die door de aanvallers de afgelopen tijd meerdere malen zou zijn uitgetest. De beveiligingsonderzoeker wijst erop dat onder andere OVH en Cogent onlangs zijn getroffen door grote DDoS-aanvallen. Het is niet duidelijk wie er achter de aanvallen zit. Motherboard vermoedt echter dat de aanvallen verband houden met een recente blogpost van Krebs over vDOS, een Israëlische DDoS-dienst waarmee gebruikers tegen betaling DDoS-aanvallen kunnen uitvoeren.

Meer over
Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2024. De belangrijkste constateringen zijn: 2024 begon met een DDoS-offensief. De verdedigingssystemen van Cloudflare hebben tijdens het eerste kwartaal automatisch 4,5 miljoen DDoS-aanvallen afgeweerd, wat neerkomt op een stijging van 50% op1

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.