Gegevens van 11.000 werkzoekenden op straat door blunder van UWV

data-freeimages-malkowitch

De gegevens van 11.000 werkzoekenden zijn door een blunder van het UWV bij mede-werkzoekenden terechtgekomen. Onder andere de naam, het burgersservicenummers, e-mailadres en postcode van werkzoekenden is uitgelekt.

Dit meldt RTV Noord, waar tot nu toe zes personen zich hebben gemeld die aangeven dat hun gegevens door de blunder zijn uitgelekt. De betrokken personen hebben een brief ontvangen van het UWV waarin melding excuses wordt aangeboden voor het datalek.

De data is volgens het UWV inzichtelijk geweest voor 26 personen. Met deze personen heeft het UWV naar eigen zeggen direct contact opgenomen. In een reactie tegenover RTV Noord zegt het UWV de fout te betreuren. “Het was een menselijke fout, maar had natuurlijk nooit mogen gebeuren”, zegt Jacomien Begeman van het UWV.

Meer over
Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Afgelopen jaar onderzocht Zivver hoe werknemers omgaan met de verschillende, vaak nieuwe, mogelijkheden om op afstand samen te werken en te communiceren. Het onderzoek ‘Freedom to Focus’ rapporteert dat meer dan 50% van de werknemers in de afgelopen twee jaar het aantal en het soort samenwerkingstools in hun bedrijf heeft zien toenemen.

Sociaal ontwikkelbedrijf Ergon houdt communicatie veilig met Zivver

Sociaal ontwikkelbedrijf Ergon houdt communicatie veilig met Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatieoplossingen, maakt bekend dat Ergon heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kan een selecte groep medewerkers die met persoonsgevoelige informatie van werkzoekenden werkt, op een veilig manier gegevens mailen naar de betrokken instanties.