Broncode van malware die IoT-botnets bouwt uitgelekt

malware

De broncode van de Mirai malware is uitgelekt. Deze kwaadaardige software valt Internet of Things-apparatuur aan en probeert deze apparaten onderdeel te maken van een botnet.

Dit meldt beveiligingsonderzoeker Brian Krebs. De broncode van Mirai zou gepubliceerd zin op de site Hack Forums. Mirai zoekt geautomatiseerd op internet naar IoT-apparaten en probeert hier toegang toe te krijgen. Dit is in veel gevallen geen grote uitdaging, aangezien veel van deze apparaten slecht zijn beveiligd.

Eenmaal binnen installeert Mirai andere malware op de apparaten. Deze malware maakt de IoT-apparaten onderdeel van een botnet, dat cybercriminelen kunnen inzetten voor uiteenlopende activiteiten. Denk hierbij aan het uitvoeren van distributed denial of service (DDoS) aanvallen, maar ook aan het versturen van grote hoeveelheden spamberichten. Krebs voorspelt dat door het vrijgegeven van Mirai het aantal botnets dat bestaat uit IoT-apparatuur de komende tijd fors zal gaan stijgen.

Lees ook
Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Onderzoekers van Proofpoint identificeren een nieuwe e-mailcampagne van TA547. Deze richt zich op Duitse bedrijven en heeft als doel het afleveren van Rhadamanthys malware

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Proofpoint  Emerging Threats ziet dat de aflevering van malware voor het stelen van informatie via YouTube plaatsvindt. Voorbeelden hiervan zijn Vidar, StealC en Lumma Stealer. De aflevering vindt plaats via illegale software en cracks van videogames