VS uit formele beschuldigingen tegen Rusland wegens cyberaanvallen

usa-flag-thomas-ricks

Rusland zit achter recente cyberaanvallen op de Amerikaanse Democratische Partij. De aanvallen zijn bedoeld om het verkiezingsproces in de Verenigde Staten (VS) te verstoren. Dit stelt de VS in een officiële verklaring.

Dit meldt Reuters. Al langer gaan er geruchten dat Rusland achter de recente cyberaanvallen op de Democratische Partij zit. Zo meldden Amerikaanse inlichtingendiensten onlangs nog dat de Russische overheid achter de aanvallen op de Democratische Partij zitten. Specifiek werden de Democratic National Committee en de Democratic Congressional Campaign Committee aangevallen door cybercriminelen.

Nu uit de VS dus ook formele beschuldigingen aan het adres van de Russen. Het land is van mening dat de aanvallen gezien hun omvang en verfijndheid moeten zijn goedgekeurd door hooggeplaatste ambtenaren. Rusland ontkent de beschuldigingen. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov noemt de beschuldigingen ‘ongekende anti-Russische hysterie’ en ontkent dan ook dat Rusland iets met de aanvallen te maken heeft.

Meer over
Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.