Wacom en Lucom presenteren ‘efficient paperless workflow’ op Infosecurity

Wacom Business Solutions, leverancier van tablets en oplossingen voor digitale handtekeningen, en Lucom Benelux, specialist in het papierloos maken van administratieve processen, presenteren zich gezamenlijk tijdens Infosecurity op 2 en 3 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

wacom Veel organisaties streven ernaar hun processen zoveel mogelijk te digitaliseren en papierloos te maken, uit oogpunt van efficiency, kostenbesparing en duurzaamheid. Toch blijven er vaak aan het begin en eind van een transactie ‘papiermomenten’ zitten, als ter plekke gegevens ingevuld moeten worden en een handtekening nodig is voor de rechtsgeldigheid van opdrachtverstrekking of ontvangst van goederen.

Van vinkje tot biometrische handtekening

De combinatie van de Wacom pentablets en pads met de oplossing van Lucom voor digitaal ondertekenen maakt het mogelijk om het gehele proces, inclusief ondertekening, te digitaliseren. Die combinatie is al op veel plekken in gebruik. Bijvoorbeeld bij vrijwel alle point-of-sale locaties van de grote telecomproviders, maar ook in logistieke processen waar goederenontvangst of andere processtappen met een vinkje, een PKI-certificaat of een biometrische handtekening moeten worden bekrachtigd.

Wacom en Lucom presenteren op stand A.107 gezamenlijk de laatste ontwikkelingen op het gebied van papierloos ondertekenen. Op de stand en tijdens seminars wordt uitgebreid uitleg gegeven over onder meer de biometrische handtekening en worden diverse toepassingen en scenario’s getoond.

Op de stand wordt de nieuwe DTK-1651 gepresenteerd. De DTK-1651 is Wacom’s nieuwste product binnen de pen display-reeks. Het hoogwaardige industrieel ontwerp laat eDocuments op het 15,6” full HD pen display zien, bewerken en ondertekenen, zonder verkleinen of scrollen, op A4- en letter-formaat. Organisaties besparen met de DTK-1651 geld door papierloos te gaan werken en de pen display biedt talloze mogelijkheden met optimale prestaties.

Naast de nieuwe DTK-1651 zijn ook de signature-pads STU-430 en STU-530 en de signature display DTU-1141 op de stand te vinden.

Verder is er voor de liefhebbers ook een karikaturist op de stand aanwezig. Hij toont de mogelijkheden van Wacom’s high-end mobiele pentablet Cintiq Companion door in hoog tempo digitale karikaturen te maken van bezoekers.

Jan van Buren, managing director van Lucom Benelux BV, en Thomas Kaeb, senior sales manager bij Wacom, geven beide beursdagen van 11:45 tot 12:15 uur in Theater 08: IT Service management & control een presentatie over: ‘Efficient paperless workflow in point of sales’.