Microsoft staakt technische ondersteuning voor EMET op 31 juli 2018

Microsoft kondigt aan de technische ondersteuning voor Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) in juli 2018 te stop te zetten. EMET helpt bedrijven kwetsbaarheden in Windows te beheren en mitigeren.

EMET is een toolkit die beheerders onder andere in staat stelt beveiligingsinstellingen en -features te activeren die standaard niet zijn ingeschakeld. Daarnaast kunnen beheerders toegang tot bepaalde features van Windows voor specifieke apps blokkeren om misbruik hiervan door eventuele aanvallers te voorkomen. EMET is gratis te gebruiken.

Microsoft kondigde onlangs aan de technische ondersteuning van EMET op 27 januari 2017 te staken. Dit leverde het bedrijf de nodige kritiek op. Microsoft kondigt nu aan naar aanleiding van ‘feedback van klanten’ de technische ondersteuning te verlengen tot 31 juli 2018. Na deze datum worden geen beveiligingsupdates of andere ondersteuning meer geleverd voor EMET. Dit geeft bedrijven 18 maanden de tijd over te stappen naar een andere oplossing.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1