Camerafabrikanten niet enthousiast over inbouwen van encryptie in camera’s

encryptie

Fabrikanten van camera’s lijken weinig enthousiast om encryptie toe te voegen aan de camera’s die zij produceren. Geen enkele fabrikant heeft tot nu toe beloofd een dergelijke functie in toekomstige modellen te zullen integreren.

Onlangs riepen ruim 150 documentairemakers en fotojournalisten via de Freedom of the Press Foundation in een open brief camerafabrikanten op encryptie standaard te verwerken in camera’s. Hierbij wijst de organisatie op het feit dat documentairemakers en fotojournalisten vaak in de gevaarlijkste delen van de wereld werken en hun leven riskeren om nieuwswaardige gebeurtenissen met het publiek te kunnen delen. Bij het terugbrengen van hun materiaal krijgen zij echter te maken met bedreigingen van onder andere politie, inlichtingendiensten, terroristen en criminelen.

Werk veilig uitvoeren

De stichting stelt dat encryptie journalisten en documentairemakers dan ook in belangrijke mate helpt hun werk veilig uit te voeren. “Encryptie stelt ons in staat de meest belangrijke verhalen te vertellen vanaf de meest gevaarlijke plekken ter wereld”, aldus de brief. De open brief is gericht aan Nikon, Sony, Canon, Olympus en Fuji. Vice Magazine heeft deze fabrikanten om een reactie gevraagd op de brief. De reacties zijn niet bepaald enthousiast te noemen. Zo willen zowel Canon, Fuji als Sony in zijn geheel niet reageren op de open brief. Olympus wil de vraag niet inhoudelijk beantwoorden. Een woordvoerder van Nikon laat weten dat het bedrijf luistert naar de wensen van gebruikers, maar geeft niet aan of Nikon ook daadwerkelijk van plan is encryptie aan zijn camera’s toe te voegen.

“De reactie van camerafabrikanten is tot nu toe ongelofelijk teleurstellend geweest. De grote hoeveelheid documentairemakers en fotojournalisten die onze brief met enthousiasme hebben ondertekend toont aan hoe groot de vraag is naar de mogelijkheid foto’s en beeldmateriaal eenvoudig te kunnen versleutelen om iedereen veilig te houden”, aldus Trevor Timm, directeur van de Freedom of the Press Foundation. “Het is teleurstellend dat deze fabrikanten nauwelijks reageren op enkele van hun meest belangrijke en kwetsbare klanten. Het is echter niet te laat voor deze bedrijven om zich sterk uit te spreken voor het inbouwen van encryptie in hun producten. Ik kijk ernaar uit deze bedrijven te kunnen complimenteren op het moment dat zij dit doen.”

Meer over
Lees ook
Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Het idee van een laptop die geconfigureerd is voor opslag van geheime informatie doet velen denken aan een apparaat voor spionnen. Maar de bescherming van gevoelige bedrijfs- en persoonlijke gegevens is nu belangrijker dan ooit.

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Als je een Windows-of Linux-pc gebruikt, is de kans groot dat er een Trusted Platform Module (TPM) aan het moederbord van je systeem is verbonden. De TPM is een hardwaremodule die in veel lijkt op de SmartCard-chip die in je creditcard is ingebed. Die chip zorgt voor veilige authenticatie van je kaart tijdens betalingstransacties. Dat gebeurt op b1