Frankrijk verdubbelt aantal cyberexperts in Franse leger

french-flag-freeimages-maciej-podgorski

Frankrijk breidt het aantal digitale experts binnen zijn strijdmacht uit. Het Franse leger moet in 2019 over zo’n 2.600 cyberexperts beschikken.

Dit kondigt de Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian aan in een interview met Le Journal du Dimanche. Het aantal digitale experts binnen het Franse leger moet in twee jaar tijd verdubbelen. Dit is volgens de minister nodig om eventuele buitenlandse inmenging in de Franse presidentsverkiezingen, die voor april op de planning staan, te voorkomen.

Verkiezingen manipuleren

Le Drian benadrukt dat Frankrijk niet veilig is voor cyberaanvallen die erop gericht zijn verkiezingen te beïnvloeden. De Verenigde Staten beschuldigen Rusland ervan zich hieraan schuldig te hebben gemaakt in een poging de recente presidentsverkiezingen te manipuleren.

De minister van Defensie wijst erop dat de digitale dreiging waarmee landen te maken hebben in de afgelopen drie jaar fors is gegroeid. Zo werden in 2016 zo’n 24.000 aanvallen op het Franse ministerie van Defensie tegengehouden. Enkele honderden hiervan zouden specifiek als doel hebben gehad schade te veroorzaken bij het ministerie. De minister benadrukt dat tot nu toe geen enkele cyberaanval op het ministerie is geslaagd.

Meer over
Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.