MMOX brengt zero-day aanvallen in kaart voor West-Europese klanten

Beveiligingsbedrijf MMOX uit Den Haag gaat Nucleon en diens gelijknamige innovatieve toepassing actief vertegenwoordigen in West-Europa. Nucleon is een geavanceerd systeem dat in staat is om kwaadaardige cyberactiviteit te monitoren en te analyseren op basis van counter-intelligence. Hierdoor is het mogelijk klanten vroegtijdig te waarschuwen en zelfs automatisch te wapenen tegen nieuwe aanvalsmethoden, nog voordat organisaties door deze aanvallen worden getroffen.

Het Nucleon systeem maakt gebruik van een wereldwijd gedistribueerd netwerk van polymorfe honeypots. Dit netwerk verzamelt 24x7 informatie over de meest actieve cyberbedreigingen en nieuwe aanvalspatronen. Het biedt tactisch en strategisch inzicht in kwaadaardige activiteiten per sector, aanvaller en geografische locatie. Ook levert de oplossing nagenoeg in real-time direct toepasbare informatie voor de operationele verdediging en weerbaarheid van organisaties.

Voor kritieke infrastructuur en overheid

“Binnen het segment waarin MMOX opereert, zien we duidelijke kansen voor Nucleon in de kritieke infrastructuursector. De toepassing is eenvoudig te integreren binnen het bestaande security landschap van de doelgroep. Het systeem bevat daarnaast dermate relevante real-time data, dat ook centrale overheidsinstanties geïnteresseerd zullen zijn”, legt Matthijs Blokker, directeur van MMOX, uit.

“We kunnen onze geavanceerde technologie bij een traditionele distributeur of reseller in Europa op de plank leggen. Wij kiezen echter bewust voor MMOX, aangezien zij Nucleon met actieve focus in het juiste klantsegment positioneert. Dit is voor ons een veel aantrekkelijkere werkwijze. We hebben veel vertrouwen in het succes van dit partnership!”, aldus Roy Heller, Sales Directeur bij Nucleon.