Kwetsbaarheid ontdekt in browserextensie van LastPass

password-1433221-m

De browserextensie van wachtwoordmanagementtool LastPass bevat een ernstige kwetsbaarheid die het mogelijk maakt code uit te voeren op de systemen van gebruikers. Voor de kwetsbaarheid is momenteel nog geen oplossing beschikbaar.

Het beveiligingsprobleem is ontdekt door beveiligingsonderzoeker Tavis Ormandy van Google. Ormandy heeft contact opgenomen met LastPass en melding gemaakt van het beveiligingsprobleem. LastPass erkent het probleem en meldt in een blogpost te werken aan een oplossing. Het probleem doet zich overigens alleen voor in desktop-versie van de wachtwoordmanagementtool; de smartphone app is niet getroffen.

Geen details bekend

Zowel Ormandy als LastPass maken geen details bekend over het beveiligingsprobleem. LastPass belooft meer details bekend te maken zodra een update beschikbaar is waarin het probleem wordt opgelost. LastPass bedankt Ormandy voor het melden van het probleem.

LastPass adviseert gebruikers in de tussentijd enkele maatregelen te nemen. Zo raadt het bedrijf aan websites tijdelijk direct vanuit de LastPass kluis te lanceren, en hiervoor geen gebruik te maken van de browserextensie. Daarnaast adviseert LastPass alert te zijn op verdachte links en e-mailbijlagen waarmee cybercriminelen inloggegevens in handen proberen te krijgen. Tot slot raadt LastPass aan twee-staps-authentificatie in te schakelen op alle websites en diensten die dit ondersteunen.

Meer over
Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.