Publicatie beveiligingsrapport over gemeente Rotterdam uitgesteld

pixabay-hacker-1944688_960_720

De publicatie van een rapport over de informatiebeveiliging bij de gemeente Rotterdam is een week uitgesteld door de Rotterdamse Rekenkamer. In deze periode gaat de rekenkamer een verzoek onderzoeken van de gemeente Rotterdam om het rapport niet te publiceren.

Het college van burgemeesters en wethouders van Rotterdam wil niet dat het rapport wordt gepubliceerd, aangezien het college bang is dat hierdoor te veel details over de beveiliging naar buiten komen. "We erkennen de zorgen van de Rekenkamer over de beveiliging", zegt de woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb tegenover persbureau ANP. "We willen daar ook zeker iets aan doen. Maar als dit rapport zo wordt gepubliceerd, dan is het meer een lesje: hoe hack je de gemeente. En dat is voor niemand goed, voor medewerkers niet en voor de inwoners niet."

Paul Hofstra, directeur van de Rekenkamer Rotterdam, stelt dat de gemeente Rotterdam bij het verzoek veel documenten heeft aangeleverd. Deze documenten hebben onder andere betrekking op technische zaken. Hofstra stelt tijd nodig te hebben om deze documenten te kunnen onderzoeken en heeft de publicatie van het rapport daarom in ieder geval met een week uitgesteld.

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.