T-Systems introduceert nieuwe securitydiensten

T-Systems lanceert drie nieuwe securitydiensten gelanceerd. Het gaat om een digitale kluis voor de beveiliging van accounts van belangrijke gebruikers, een oplossing voor digitale handtekeningen vanuit de cloud en een reeks SOC-monitoringdiensten.

Privileged Identity Protect Pro

t-systems Accountgegevens van belangrijke gebruikers, zoals IT-managers en database- en systeembeheerders, zijn voor hackers zeer waardevol. Deze 'key users' hebben doorgaans meer privileges en dus toegang tot kritieke systemen en waardevolle bedrijfsinformatie. T-Systems biedt met Privileged Identity Protect Pro een oplossing om deze accounts te beschermen. Het monitort en logt alle acties van gebruikers met verhoogde rechten en blokkeert deze wanneer het verdachte activiteiten vermoedt.

De belangrijkste functionaliteiten van deze dienst zijn:

  • Centrale opslag van gevoelige accountinformatie in een Enterprise Password Vault (EPV) waar geen enkele gebruiker toegang toe heeft.
  • De isolatie van verbindingen van key users op het moment dat zij inloggen op systemen (Privileged Session Manager).
  • Monitoring- en opnamefuncties waarmee verbindingen bewaakt en eventueel direct verbroken kunnen worden.
  • Functies voor het vervangen van hardgecodeerde wachtwoorden in applicaties.
  • Functies voor het herroepen van beheerrechten op devices.

Privileged Identity Protect Pro is gebaseerd op Privileged Identity Management van CyberArk. Het is beschikbaar als on-premise-oplossing of als hosted software vanuit één van de datacenters van T-Systems. De inzet van de oplossing helpt bij het voldoen aan wet- en regelgeving in onder andere de financiële sector en de farmaceutische industrie.

DocuSign vanuit de cloud

T-Systems heeft DocuSign beschikbaar gesteld als SaaS-oplossing uit de cloud. DocuSign is een oplossing voor elektronische handtekeningen en transactiemanagement waarmee je vanaf elk device en iedere locatie documenten op een rechtsgeldige manier digitaal kunt ondertekenen. Het stroomlijnt op die manier documentprocessen en helpt bij de transitie naar papierloos zakendoen. De datacenters van T-Systems staan op Europees grondgebied, dus alle data blijven veilig in Europa.

DocuSign komt allereerst beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De rest van EMEA volgt in 2018.

Monitoring en analyse vanuit Security Operations Center (SOC)

T-Systems biedt monitoring- en analysediensten vanuit hun Security Operations Centers (SOC's) als managed security-dienst aan. De monitoring vindt plaats op diverse niveaus. Vanuit de SOC's bewaakt en monitort T-Systems netwerken, besturingssystemen, applicatietransacties en gedragspatronen. Deze bevindingen worden langs een grote threat intelligence-database gelegd, die is opgebouwd uit data van zo'n miljard contactpunten. De SOC's worden steeds beter in het detecteren van afwijkingen in die enorme datastroom, door continue intelligente correlatie van cyberaanvallen en andere securityevents. Dankzij de daaruit voortvloeiende informatie kan T-Systems haar klanten proactief waarschuwen voor nieuwe aanvallen en andere dreigingen.

Het SOC-dienstenportfolio omvat onder andere actieve securitymonitoring en -beheer, Threat Intelligence-as-a-Service, gerichte analyse van aanvalsindicatoren, incident-response en forensisch onderzoek.

Lees ook
Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Visiepaper Tesorion AI in Cybersecurity

Visiepaper Tesorion AI in Cybersecurity

In de paper Artificial Intelligence in Cybersecurity lees je meer over onderwerpen als FraudGPT, ShadowAI, geavanceerde GenAI Phishing en het gebruik van deepfakes in social engineering tactieken.