HipChat reset wachtwoorden na datadiefstal

password-1433221-m

Softwarebedrijf Atlassian waarschuwt dat kwaadwillenden toegang hebben weten te krijgen tot data van gebruikers van zijn chatdienst HipChat. Onder andere gehashte wachtwoorden, e-mailadressen en namen zijn in handen gevallen van de aanvallers. Atlassian heeft de wachtwoorden van getroffen gebruikers uit voorzorg gereset.

Dit meldt het bedrijf in een verklaring op zijn website. Het bedrijf spreekt van een beveiligingsincident waarbij een kwetsbaarheid is uitgebuit in een populaire third-party library die door HipChat.com wordt gebruikt. Het bedrijf benadrukt dat er geen aanwijzigingen zijn dat andere systemen of producten van Atlassian zijn getroffen.

Wachtwoorden gereset

Uit voorzorg heeft het bedrijf alle wachtwoorden van getroffen HipChat-gebruikers gereset en gebruikers instructies toegestuurd om hen te helpen hun wachtwoord te herstellen. Alleen wachtwoorden van gebruikers die door de aanval zijn getroffen zijn gereset.

De uitgelekte wachtwoorden zijn gehasht met behulp van bcrypt en een random salt. In enkele gevallen zouden ook berichten en content uit chatkamers in handen zijn gevallen van aanvallers. HipChat stelt dat het gaat om minder dan 0,05% van de instances (herkenbaar aan een unieke url, zoals bedrijfsnaam.hipchat.com). Atlassian benadrukt dat er geen aanwijzigingen zijn dat financiële gegevens of creditcardgegevens zijn buitgemaakt.

Onderzoek

Atlassian zegt het beveiligingsincident te onderzoeken en hierbij actief samen te werken met opsporingsinstanties.

Meer over
Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.