D66´er Marietje Schaake nodigt beveiligingsonderzoekers uit haar website onder de loep te nemen

hacker-1952027_960_720

D66-Europarlementariër Marietje Schaake nodigt ethische hackers en beveiligingsprofessionals uit haar website te hacken. Schaake lanceert een 'bug bounty programma' om meer aandacht te vragen voor online veiligheid van politici, politieke partijen en overheden.

D66-Europarlementariër Marietje Schaake is lid van de Global Commission on the Stability of Cyberspace (GCSC). Deze commissie doet voorstellen om de veiligheid en de stabiliteit van het internet te verbeteren. Schaake: “We mogen niet wennen aan nieuws over politieke hacks en datalekken uit politieke databases. De online weerbaarheid van politici en politieke partijen moet én kan in Europa veel beter. Anders blijven we een te makkelijk doelwit voor criminelen of hackers met geopolitieke motieven."

Voorkomen beter dan genezen

Aanvallen door phishing zijn moeilijk technisch te voorkomen, maar veiligheidslekken in een website kun je wel op tijd dichten door ze regelmatig te laten testen. Schaake wil daarom weten hoe kwetsbaar haar eigen website is: “Net zoals je jaarlijks naar de tandarts gaat, moet je ook de digitale gezondheid van websites en databases op tijd laten testen. Omdat voorkomen beter is dan genezen, daag ik beveiligingsprofessionals dan ook uit mijn site grondig onder de loep te nemen. Ik wil absoluut voorkomen dat hackers berichten op mijn website kunnen veranderen, of dat gevoelige paspoortdata van mijn bezoekers gestolen kan worden."

Vorig jaar werd het voorstel van de D66´er voor een Europees bug bounty programma aangenomen in het Europees Parlement. Schaake: “Hiermee kunnen beveiligingsprofessionals veel nauwer betrokken worden bij het beveiligen van open source software die ook gebruikt wordt door de Europese Unie. Om te begrijpen hoe het programma in zijn werk kan gaan, neem ik vandaag als eerste de proef op de som.”

Meer over
Lees ook
Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1