Amsterdam Security Convention: open discussie over kwetsbaarheden en beveiligingslekken

Nieuwe inzichten voor een goed beveiligde wereld kunnen alleen plaatsvinden door samen open te discussiëren over zaken als kwetsbaarheden en beveiligingslekken. Om dit te realiseren biedt Amsterdam Security Convention op 2 november 2017 bezoekers een nieuwe ervaring: scenario based programming. Amsterdam Security Convention is een nieuw netwerk- en kennisevent met focus op eindgebruikers van security oplossingen, waar ontmoetingen tussen security professionals, it professionals, hun directies, solution providers, overheden en kennisinstellingen centraal staan.

Deze nieuwe aanpak bestaat uit verschillende filmscenario’s waarin actuele fysieke en cyber security bedreigingen zijn uitgewerkt. Deze worden afgewisseld met keynotes, seminars en ronde tafel discussies. In deze setting kunnen professionals meedoen aan de discussie zonder vertrouwelijke bedrijfsinformatie bloot te leggen. Om er zeker van te zijn dat de filmscenario’s aansluiten bij de aanwezigen, zijn deze ontwikkeld met 55 partners en stakeholders van Amsterdam Security.

Eerste resultaten

Recent zijn er drie “drafting sessions” voor de scenario’s geweest, met een selectie van de aanwezige partners: Tyco, Honeywell, Palo Alto Networks, ARAS, TAPA, Vebon, HSD, Politie, Ministerie van Veiligheid & Justitie, RAI Amsterdam, Salto, TU Delft, ASIS, Cisco en Deloitte. Onderwerpen die de revue passeerden waren onder andere de nieuwe Europese wetgeving van 2018 (GDPR), de laatste innovaties, de opkomst van risico managers en end to end security. Ook kwamen er veel vragen voorbij:

  • Wat houdt een CEO ’s nachts wakker?
  • Wat wil je uitstralen als organisatie?
  • Ligt de focus niet te veel op de technische kant in plaats van de operationele?
  • En is de grootste security bedreiging eigenlijk niet de opkomst van IoT in koffiemachines, brandmelders en kopieermachines?

Open discussie

Gebaseerd op de drafting sessions worden momenteel drie scenario’s gemaakt, waarin uiteenlopende onderwerpen worden belicht:

  • Wat zijn de grootste veiligheidsrisico’s waar bedrijven vandaag en morgen tegenaan lopen?
  • Welke kansen bieden de ontwikkelingen op het gebied van sensing technologie?
  • Hoe veilig is de huidige digitale infrastructuur van bedrijven en welke security oplossingen bieden Big Data, IoT, voorspellend profilering en andere?

Alle scenario’s zijn herkenbare situaties voor eindbeslissers (management en directie niveau), verantwoordelijk voor fysieke en cyber security.

 
Meer over
Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.