Ontwikkelaars achter GnuPG starten inzamelingsactie

encryptie

De ontwikkelaars achter Gnu Privacy Guard (GnuPG), een gratis implementatie van de OpenPGP standaard, zijn een inzamelingsactie gestart. De ontwikkelaars willen per maand 15.000 tot 30.000 dollar ophalen om de ontwikkeling van GnuPG voort te kunnen zetten.

GnuPG wordt onder andere door activisten, journalisten en advocaten gebruikt om hun communicatie te beveiligen en af te schermen.Daarnaast melden de ontwikkelaars dat bijna alle gratis software-gebaseerde besturingssystemen gebruik maakt van GnuPG om de integriteit van software-updates te valideren. De organisatie kampt echter met geldgebruik en hoopt via een inzamelingsactie voldoende geld op te halen om de ontwikkeling van GnuPG voort te kunnen zetten.

De ontwikkelaars hopen donateurs te kunnen overtuigen een maandelijkse donatie te doen aan het project. Door deze terugkerende donaties willen de ontwikkelaars de ontwikkeling van GnuPG voor een langere periode zeker te stellen. Meer informatie is hier te vinden.

Meer over
Lees ook
Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Het idee van een laptop die geconfigureerd is voor opslag van geheime informatie doet velen denken aan een apparaat voor spionnen. Maar de bescherming van gevoelige bedrijfs- en persoonlijke gegevens is nu belangrijker dan ooit.

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Als je een Windows-of Linux-pc gebruikt, is de kans groot dat er een Trusted Platform Module (TPM) aan het moederbord van je systeem is verbonden. De TPM is een hardwaremodule die in veel lijkt op de SmartCard-chip die in je creditcard is ingebed. Die chip zorgt voor veilige authenticatie van je kaart tijdens betalingstransacties. Dat gebeurt op b1