Thomas Lausten benoemd tot CEO van Mobotix

ThomasLausten-mobotix

Thomas Lausten is sinds 15 juni de nieuwe CEO van Mobotix, zoals al op 27 maart besloten door de raad van commissarissen van het bedrijf. Hij geeft leiding aan een managementteam dat verder bestaat uit Dr. Oliver Gabel (CTO), Dr. Tristan Haage (CSO) en Klaus Kiener (CFO). De oplossingen van Mobotix worden in de Benelux gedistribueerd door Copaco, Gold-IP en SmartSD.

Lausten heeft ervaring opgedaan bij grote en middelgrote bedrijven. Hij werkte onder andere als Global Sales Director voor Siemens en als Managing Director Nordic voor ADI Global Distribution. Als Vice President EMEA heeft Lausten een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Milestone Systems. Door deze managementervaringen is hij al goed bekend met Mobotix.

“Met Thomas Lausten is Mobotix versterkt met een topmanager uit de videosecuritymarkt,“ zegt Yuji Ichimura, voorzitter van de raad van commissarissen van Mobotix. “Het verheugt ons hem als CEO te hebben binnengehaald”. Sinds Klaus Gesmann’s aftreden door een ziekte in februari 2016, is het bedrijf geleid door een managementteam van drie leden zonder een voorzitter. Vanaf 15 juni bestaat Mobotix’s managementteam weer uit vier leden, waaronder Thomas Lausten.