SoftBank steekt 100 miljoen dollar in AI security startup Cybereason

SoftBank investeert 100 miljoen dollar in Cybereason. Deze security startup zet kunstmatige intelligentie (AI) in om inbraken op bedrijfsnetwerken sneller op te sporen.

Dit meldt een anonieme bron tegenover Bloomberg. Cybereason is een Israëlisch bedrijf dat is opgezet door enkele voormalig leden van de Israëlische militaire inlichtingendienst Unit 8200. Door AI in te zetten om aanvallers op te sporen kan de technologie van Cybereason cyberaanvallen sneller detecteren. Dit is volgens Chief Executive officer Lior Div noodzakelijk, aangezien cybercriminelen steeds agressiever en behendiger te werk gaan.

100 miljoen dollar

De 100 miljoen dollar die SoftBank in Cybereason investeert is afkomstig uit eigen zak, en niet van het Vision Fund. Bij dit eind 2016 aangekondigde investeringsfonds ter waarde van 93 miljard dollar zijn onder andere Apple, Qualcomm en het Saudi-Arabische Public Investment Fund betrokken.

Cybereason is overigens zeker niet het enige bedrijf dat werkt aan oplossingen waarbij AI wordt ingezet om cyberaanvallen en -aanvallers te detecteren. Zo werken ook het Britse Darktrace, het Amerikaanse Cylance en het Israëlische Hexadite aan dergelijke oplossingen.

Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.