WannaCry ransomware legt productie in fabriek Honda stil

malware

Honda is eerder deze week getroffen door de ransomware WannaCry. Door de uitbraak moest de productie in de Sayama fabriek ten noordwesten van de Japanse hoofdstad Tokio worden stilgelegd.

Dit meldt persbureau Reuters. WannaCry is ransomware die in mei voor grote problemen zorgden tijdens een wereldwijde uitbraak, waarbij naar schatting meer dan 200.000 computers in 150 verschillende landen werden besmet. Hierbij werden ook allerlei bedrijven getroffen, waaronder Britse ziekenhuizen en een fabriek van Renault in het Franse Douai.

Netwerken wereldwijd besmet

Een woordvoerder van Honda meldt aan Reuters dat het bedrijf dacht zijn systemen te hebben beschermd tegen de WannaCry ransomware, wat mogelijk is door systemen te voorzien van beveiligingsupdates. Dit blijkt echter niet het geval, aangezien Honda zondag 18 juni ontdekte dat netwerken in Japan, Noord-Amerika, Europa en China besmet waren met de ransomware.

De woordvoerder benadrukt dat de productie van Honda in andere fabrieken niet is beïnvloed door de ransomware-uitbraak. De productie in de Japanse Samaya fabriek is inmiddels hervat.

Lees ook
Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Onderzoekers van Proofpoint identificeren een nieuwe e-mailcampagne van TA547. Deze richt zich op Duitse bedrijven en heeft als doel het afleveren van Rhadamanthys malware

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Proofpoint  Emerging Threats ziet dat de aflevering van malware voor het stelen van informatie via YouTube plaatsvindt. Voorbeelden hiervan zijn Vidar, StealC en Lumma Stealer. De aflevering vindt plaats via illegale software en cracks van videogames