DIGIPASS for Apps kan overlay attacks detecteren

hacker

VASCO Data Security International, leverancier van digitale oplossingen op het gebied van identiteit, beveiliging en zakelijke productiviteit, voegt een extra functionaliteit toe aan zijn DIGIPASS for Apps Runtime Application Self-Protection-module (RASP). Het gaat om een overlay detection-functionaliteit, die helpt zogeheten ‘overlay attacks’ te detecteren.

Overlay attacks worden steeds vaker ingezet om inloggegevens van gebruikers te stelen. De lopende aanval op Android-toestellen – met de naam Marcher – heeft zich ondertussen al op 117 bankapplicaties gericht. Overlay malware stelt aanvallers in staat schermen te creëren en over legale Android-applicaties te plaatsen, om zo informatie te onderscheppen die de veiligheid en privacy van gebruikers in gevaar kan brengen.

Overlay detection-functionaliteit

Om schade tijdens een overlay attack te helpen voorkomen, kunnen organisaties de overlay detection-functionaliteit van DIGIPASS for Apps gebruiken. De functionaliteit biedt een API-overzicht dat onder andere applicatiebeveiliging, biometrische identificatie en risicoanalyse integreert in mobiele applicaties. Als er een aanval plaatsvindt, kan de functie de getroffen app sluiten en een browser openen om de gebruiker en de organisatie achter de oorspronkelijke applicatie te waarschuwen.

“Mobiele malware-aanvallen komen steeds vaker voor. Daarom is het voor organisaties belangrijker dan ooit om technologie te gebruiken die verdere schade helpt te voorkomen,” zegt Scott Clements, COO van VASCO. “Dit soort handige realtime beveiliging voor mobiele transacties helpt organisaties risico’s te ondervangen en meer vertrouwen in de digitale wereld te garanderen.”

Meer over
Lees ook
KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

Uit een nieuw rapport van KnowBe4 blijkt dat het gedrag waarmee medewerkers de online veiligheid van hun organisatie beïnvloeden sterk varieert binnen Europa. Met een score van 73 op een schaal van totaal 100 punten boekt Europa een wereldwijd gemiddelde score op deze zogenoemde ‘Security Culture-index’.

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?