WatchGuard neemt authenticatiespecialist Datablink over

WatchGuard Technologies heeft Datablink overgenomen, een specialist in geavanceerde authenticatieoplossingen. WatchGuard wil de technologie van Datablink inzetten om sterke authenticatie ook toegankelijk te maken voor het mkb en grotere organisaties met meerdere vestigingen.

Uit het 2016 Data Breach Investigations Report blijkt dat 63 procent van de datalekken te herleiden is naar het gebruik van zwakke wachtwoorden of naar diefstal van wachtwoorden. Dit onderstreept het belang van multifactorauthenticatie. Helaas kunnen de meeste kleine en middelgrote bedrijven geen gebruikmaken van deze technologie, vanwege de hoge kosten en complexiteit. WatchGuard wil deze obstakels wegnemen, zoals het bedrijf al bij meerdere securityoplossingen heeft gedaan.

"Het is altijd onze missie geweest om enterprisewaardige security bereikbaar te maken voor iedereen, ongeacht de grootte van de organisatie of aanwezige technische kennis", zegt Prakash Panjwani, CEO van WatchGuard. "Het gebrek aan toegankelijkheid is het enige dat het mkb ervan weerhoudt om authenticatietechnologie massaal te omarmen. We verwachten dat de lancering van onze nieuwe cloudgebaseerde authenticatiedienst in 2018 precies op het juiste moment komt."

Authenticatie als clouddienst

WatchGuard ontwikkelt al ruim 20 jaar hoogwaardige securityoplossingen die verkocht worden via het partnerkanaal. Eenvoud staat hierbij centraal. Met de overname van Datablink zet WatchGuard deze traditie voort. Partners kunnen hun klanten meer waarde bieden, omdat authenticatie als clouddienst minder duur en complex is dan traditionele on-premise authenticatiesystemen. Dit is ook in lijn met de strategische focus van WatchGuard op het ondersteunen van zowel value-added resellers (VAR's) als de groeiende gemeenschap van MSSP (managed security service providers)-partners.

WatchGuard wil de geavanceerde authenticatie van Datablink uitrollen als een volledig cloudgebaseerde dienst voor mkb-bedrijven en grotere organisaties met meerdere vestigingen. Met de oplossing kunnen partners en klanten van WatchGuard sterke authenticatie implementeren voor netwerktoegang, netwerktoegang op afstand, gebruikerstoegang, toegang tot SaaS-applicaties en toegang tot werkplekken.

Snellere ontwikkeling

  • Alexandre Cagnoni Alexandre Cagnoni
  • "Datablink loopt al meer dan tien jaar voorop als het gaat om geavanceerde authenticatie", zegt Alexandre Cagnoni, CEO en CTO van Datablink. "Deze overname en de daarmee gepaard gaande investering versnellen de ontwikkeling van een clouddienst die eenvoudige, toegankelijke en geavanceerde authenticatie mogelijk maakt. Dankzij WatchGuard's omvangrijke ecosysteem van gevestigde VAR's en MSSP's is deze dienst na de lancering direct beschikbaar voor bedrijven overal ter wereld."
  • "Deze oplossing is complementair aan ons aanbod en is een prachtige kans voor onze partners", besluit Panjwani. "Niet alleen kunnen zij hun eigen securityportfolio's uitbreiden met krachtige authenticatie, maar ze kunnen het ook nog aanbieden als dienst. Dit versoepelt de implementatie, het beheer en de technische ondersteuning."
Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.