Bedrijf betaalt 1 miljoen dollar voor zero-days in Tor Browser

rp_dollars.png

Het bedrijf Zerodium looft in totaal 1 miljoen dollar uit voor zero-day exploits voor de Tor Browser op Tails Linux en Windows.

Zerodium is een bedrijf dat een exploit acquisition platform heeft ontwikkeld, waarmee het handelt in zero-day exploits. Het bedrijf geeft aan deze exploits aan overheden te verkopen met als doel hen te helpen bij de bestrijding van criminaliteit.

Voorwaarden

Het bedrijf is op zoek naar zero-day kwetsbaarheden in de Tor Browser op Tails 3.x (64bit) en de Tor Browser op Windows 10 RS3/RS2 (64bit) . Zerodium geeft aan uitsluitend op zoek te zijn naar beveiligingslekken waarmee alle exploit mitigatie applicaties voor deze platformen kunnen worden omzeild en het mogelijk maken op afstand code uit te voeren op de platformen met de rechten van de aangevallen gebruiker of beheerdersrechten. Ook moet de aanval ongemerkt kunnen worden uitgevoerd, zonder dat hiervoor interactie van de gebruiker nodig is.

Exploits waarbij beheer over of manipulatie van Tor nodes noodzakelijk is worden niet geaccepteerd, evenals exploits die de werking van het Tor netwerk verstoren. Ook moeten exploits exclusief worden aangeboden aan Zerodium. Indien exploits niet aan deze voorwaarden voldoen is het overigens wel mogelijk contact op te nemen Zerodium, dat aangeeft in sommige gevallen bereid te zijn te onderhandelingen over een prijs om de zero-day kwetsbaarheid te kopen.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Zerodium.

Meer over
Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.