Amerikaanse ministerie van Defensie daagt hackers uit het Pentagon te hacken

Het Amerikaanse ministerie van Defensie zet een programma op dat hackers de mogelijkheid geeft het Pentagon te hacken, zonder dat zij hiervoor de gevangenis in draaien. Door de hackers community om medewerking te vragen hoopt het ministerie beveiligingsgaten op te sporen voordat deze worden ontdekt en misbruikt door cybercriminelen.

Al langer maken allerlei bedrijven gebruik van zogeheten ‘bug bounty’ programma’s om beveiligingsgaten op een verantwoorde manier aan het licht te laten brengen. Hackers die een kwetsbaarheid aantreffen en deze op de juiste manier bij het bedrijf in kwestie melden hoeven niet te vrezen voor strafvervolging. Daarnaast kunnen zij in sommige gevallen een beloning krijgen voor hun ontdekking.

Ook het Pentagon wil van deze werkwijze profiteren en heeft het programma ‘Hack the Pentagon’ opgezet. Een senior medewerker van het Pentagon zegt tegenover Reuters te verwachten dat duizenden hackers zich zullen inschrijven bij het programma. Details over het programma zijn nog niet bekend. Zo worden de exacte regels van de competitie nog ontwikkeld. Mogelijk krijgen de winnaars van het Hack the Pentagon programma een financiële beloning toegewezen.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

security.txt verplicht voor overheid

security.txt verplicht voor overheid

Per 25 mei 2023 is security.txt toegevoegd aan de 'Pas toe of leg uit'-lijst van Forum Standaardisatie. Dit betekent dat Nederlandse gemeenten, provincies, rijk, waterschappen en alle uitvoeringsorganisaties verplicht zijn om deze open standaard toe te passen.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.