FBI kan iPhone mogelijk kraken zonder hulp van Apple

usa-flag-thomas-ricks

De hoorzitting tussen Apple en de FBI is dinsdag gestaakt nadat de FBI bekend heeft gemaakt mogelijk een manier te hebben gevonden om de iPhone van een terrorist te kraken zonder hulp van Apple. De FBI onderzoekt de methode.

Dit blijkt uit een document dat de Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft gepubliceerd. De FBI vraagt Apple in de rechtszaak om hulp bij het kraken van een iPhone van een terrorist die op 2 december 2015 een aanslag pleegde in het Amerikaanse San Bernardino, Californië. Apple weigert hieraan mee te werken en stelt door de beveiliging van deze iPhone te verzwakken de veiligheid van alle iPhones in gevaar te brengen.

In een motie die de FBI dinsdag bij de rechtbank heeft ingediend meldt de opsporingsinstantie van een derde partij een methode aangeboden te hebben gekregen om de iPhone te kraken. Deze methode lijkt haalbaar en wordt daarom op dit moment onderzoekt. Op 5 april dient de FBI een rapport in over haar bevindingen. Indien de methode inderdaad blijkt te hebben heeft de FBI Apple mogelijk niet meer nodig om de iPhone te kraken.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1