Cybercriminelen hacken per ongeluk phishingwebsite van collegahackers

phishing2

Een groep hackers heeft een blunder gemaakt. De hackers probeerde een website van een Britse bank aan te vallen en te defacen. In werkelijkheid vielen zij echter een phishingwebsite aan die juist door collega-hackers was opgezet om klanten van de bank te kunnen hacken.

Richard Clayton van de Britse Cambridge Universiteit meldt dat de defacement van de phishing-website succesvol was. De website werd voorzien van een boodschap waarin de Anonymous-hackersgroep AnonGhost waarschuwt de Britse bank Yorkshire Building Society (YBS) nauw in de gaten te houden.

De hackers vielen uiteindelijk de website ybs-bank.com aan, die op het eerste oog niet te onderscheiden is van de daadwerkelijke bankwebsite ybs.co.uk. Het domein ybs-bank.com is echter in 2011 geregistreerd en wordt vanuit Maleisië beheerd. Het gaat dan ook om een phishingwebsite. Het is overigens onduidelijk waarom de phishingwebsite al drie jaar in de lucht is.

Lees ook
Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

Proofpoint: TA402  duikt op in phishing campagnes

Proofpoint: TA402 duikt op in phishing campagnes

Cybersecuritybedrijf, Proofpoint, publiceert onderzoek over nieuwe activiteiten van TA402, een Advanced Persistent Threat (APT-) groep uit het Midden-Oosten.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1