Basics van security op orde

Eric Luteijn - LuteijnMedia 20210330

InfoSecurity, is dat een onderwerp dat anno 2023 nog uitleg behoeft? Dat is toch iets waar al gedegen oplossingen voor bestaan en waar iedere eindgebruiker aandacht aan schenkt?

Wie tijdens Cloud Expo over de beursvloer loopt en het gesprek aangaat met exposanten en medebezoekers, zal merken dat dit onderwerp nog meer in de belangstelling staat dan afgelopen jaren. Daar zijn in ieder geval twee redenen voor. Zo is de NIS2-richtlijn eerder dit jaar goedgekeurd en wordt die nu in de lidstaten geïmplementeerd. Daarnaast is er de constante bedreiging van cybercrime en daar heeft iedere instelling, onderneming, overheidsdienst en burger mee te maken.

Cybercrime staat hoog op de agenda bij dienstverleners en hun klanten. Cijfers duiden op betere resultaten bij het afweren van ransomware, cyberaanvallen en dergelijke. De markt heeft de handschoen opgepakt en is steeds beter in staat digitale aanvallers voortijdig te herkennen en tegen te houden. De basics zijn vaker in orde en nu kan worden gewerkt aan het bijhouden van de beveiliging. Wat daarvoor nodig is, komt tijdens Cloud Expo aan de orde.

Wat de NIS2-richtlijn voor aanbieders en hun klanten precies betekent, is nog koffiedik kijken. Maar afgaande op wat we uit de markt horen, zal ook nu weer menig bedrijf in een hoog tempo de basics op orde gaan brengen. Pas als dat voor elkaar is, kan het gewenste niveau van beveiliging worden bijgehouden.

Het aantrekkelijke van Cloud Expo is dat het helpt met het vinden van antwoorden op vragen voor beide fases. Of je nu op zoek bent naar manieren om de basics van informatiebeveiliging voor elkaar te krijgen of wil weten hou je je je cybersecurity vasthoudt: dit is het juiste adres voor een goed gesprek. Deze editie van InfoSecurity Magazine kan daarbij als leidraad dienen.

 

 

 

Meer over
Lees ook
Mark Slagmolen van ProLion: ‘Databeveiliging kent meerdere stakeholders’

Mark Slagmolen van ProLion: ‘Databeveiliging kent meerdere stakeholders’

ProLion was uiteraard ook dit jaar weer aanwezig op Cloud Expo. Regional Manager Benelux, Frankrijk en Nordics Mark Slagmolen gaf twee presentaties over databeveiliging bij ondernemingen en overheden. De rol van resellers is enorm belangrijk bij het vergroten van die security, maar toch hoort Mark regelmatig dat het moeite kost om dit onderwerp bi1

Swimlane op Cloud Expo 2023 - Uniforme security in cloud en on-premise

Op Cloud Expo deelt Swimlane stand F223 met ISOC24, een van de partners van het bedrijf. Swimlane timmert in binnen- en buitenland aan de weg met een SOAR-platform op basis van Low-Code. Cloud Expo is de perfecte gelegenheid om hier meer over te weten te komen. Richard Booms, Swimlane's salesmanager voor de Benelux en DACH-regio, is beide dagen aanwezig.