Waarom heb ik een Microsoft Office 365 Back-up nodig?

Barber_Real_Solutions

 

Mocht je het nog niet weten, Microsoft is niet verantwoordelijk voor het beschermen van de gegevens die jij binnen Microsoft Office 365 bewaart.

Dit betekent dat gegevens gemakkelijk verloren kunnen gaan door hackers die gebruik maken van bijvoorbeeld malware-encryptie, gebruikers met verkeerde bedoelingen, maar ook door technische storingen of rampen, waardoor kritieke gegevens verloren kunnen gaan. Omdat Microsoft verantwoordelijk wordt gehouden voor gegevensverlies tijdens een issue, met een serieuze downtime, raden zij zelf aan een service van derden te gebruiken, om een back-up van je gegevens te maken.💾🔐

Office 365 back-up is een vorm van back-up en herstel die specifiek is voor Microsoft Office 365-gegevens. Dit type back-up wordt vervolgens onafhankelijk van Microsoft gekocht en opgeslagen en kan jouw gegevens snel en gedetailleerd herstellen. Office 365-back-up omvat doorgaans een groot aantal toepassingen, waaronder OneDrive, SharePoint, Exchange Online en Microsoft Teams. Als jouw organisatie om welke reden dan ook gegevens verliest, kunnen alle gegevens of gespecificeerde bestanden snel en eenvoudig worden hersteld. Dit geeft jouw organisatie de tools die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de gegevens beschikbaar blijven, wat er ook gebeurt.✅

Bij het kiezen van een back-up- en hersteloplossing voor Microsoft Office-omgeving, zijn er verschillende essentiële functies waar je echt goed op moet letten. Enkelen voorbeelden:

Geautomatiseerde back-up 🔁

Een back-upsysteem is niet zo handig als je zelf handmatig een back-up moet maken. Geautomatiseerde back-ups maken momentopnames van alle Microsoft-applicaties, zoals OneDrive, om ervoor te zorgen dat uw gegevens regelmatig worden beschermd. Per back-up leverancier verschilt het nogal wat er beschermd wordt, check dus altijd goed welke O365 applicaties zijn gedekt!

Gemakkelijk en Snel herstellen 🚀

Het gemakkelijk kunnen herstellen van gegevens is net zo belangrijk als het hebben van een back-up. Door ervoor te zorgen dat de oplossing een snelle hersteltijd heeft vanaf de laatste momentopname, kan jouw organisatie na een onderbreking weer aan de slag. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de oplossing alle gegevens in de momentopname kan herstellen of afzonderlijke bestanden en mappen kan leveren. Bovendien moet het wel in staat zijn om gegevens te herstellen, waarbij alle bestanden en mappen op de juiste plaats terecht komen, zodat de dingen blijven zoals ze waren.

Eenvoudig beheer

Een back-upoplossing draait altijd op de achtergrond, dus is het verstandig om deze regelmatig te controleren, evenals de gezondheid en status van de servers. Met de standaard mogelijkheid om jouw back-upoplossing eenvoudig te bekijken en te beheren, krijgt je inzicht en heb je de informatie die nodig is om netwerk- of serverwijzigingen door te voeren wanneer zich problemen voordoen.

Beveiliging en toestemming 🔏

Als jouw organisatie nakomingsnormen zoals HIPAA of NIST moet volgen, kan een back-up- en hersteloplossing van Office 365 ervoor zorgen dat je voldoet aan vereisten zoals gegevensbehoud op lange termijn. Het is van cruciaal belang om een back-upoplossing te kiezen die aan deze nakomingsvereisten voldoet, omdat het ervoor zorgt dat de beveiliging rond jouw back-up sterk is.

Onbeperkte opslag 💿

Wanneer je een back-up van de Microsoft-gegevens maakt, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat er een volledige en grondige back-up van wordt gemaakt. Naarmate jouw organisatie groeit en er meer gegevens worden verzameld, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je niet zonder opslagruimte komt te zitten, waardoor je met onvolledige back-ups of hogere kosten voor die back-ups voor de hoeveelheid opgeslagen gegevens komt te zitten.

Conclusie 📊💡

Laat je altijd goed adviseren welke Back-up tool je gaat gebruiken, zodat je zeker weet dat alle applicaties waar je gebruik van maakt binnen MS Office 365 gedekt zijn! Zorg er vooral voor dat je een automatische back-up organiseert. Dit scheelt tijd en in geval van calamiteiten, kan je altijd je data weer terughalen. Binnenkort meer... Barber Brinkman sr. Business Developer bij Real Solutions Heb jij verder vragen of opmerkingen nav dit bericht? Neem gerust contact met ons op.

Meer over
Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De cloud zoals wij die nu kennen, bestond twintig jaar geleden nog niet. Ook waren er geen Internet of Things (IoT)-sensoren en zelfs niemand wist wat Gmail was. De cyberdreigingen en tactieken van cybercriminelen ontwikkelden zich de afgelopen twee decennia sterk. Maar dat geldt ook voor de oplossingen.

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1