334 jaar celstraf voor creditcarddiefstal

Een Turkse cybercrimineel is veroordeeld voor een recordcelstraf. De 26-jarige man krijgt een celstraf van 334 jaar opgelegd voor de diefstal en het voorkopen van creditcardgegeven.

Dit meldt de Turkse website Daily Sabah. De cybercrimineel werd in 2013 gearresteerd voor het beheer van een phishing website waarmee slachtoffers werden verleid hun bankgegevens inclusief hun creditcardgegevens af te geven. De website was onderdeel van een grotere cybercrimecampagne, waarbij in totaal twaalf cybercriminelen betrokken zouden zijn. De campagne was gericht op bankfraude.

De gearresteerde cybercrimineel werd in 2013 al aangeklaagd wegens identiteitsfraude, computerinbraak, het vervalsen van websites en fraude. Hiermee zou de man in totaal 43 slachtoffers hebben gemaakt. De man werd toen veroordeeld tot een celstraf van 199 jaar, 7 maanden en 10 dagen. Deze week moest de man opnieuw voor de rechter verschijnen, ditmaal voor de diefstal en het doorverkopen van creditcardgegevens. In deze zaak zou de man 11 slachtoffers hebben gemaakt. De rechter legt de man hiervoor nog eens 135 jaar celstraf op. In totaal moet de man hierdoor 334 jaar de cel in.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

Onderzoek van KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt vast dat ruim 66% van de Nederlanders wachtwoorden opslaat in webbrowsers - groot aantal weet niet dat dit (automatisch) gebeurt