36-jarige Amerikaan bekent stelen van naaktfoto’s beroemdheden

hamer-rechter-rechtszaak

Een 36-jarige Amerikaan heeft bekend honderden privéfoto’s van beroemdheden te hebben gestolen. Het gaat onder andere om naaktfoto’s van Jennifer Lawrence, Kate Upton en Kirsten Dunst.

De man heeft tussen 2012 en 2014 phishingaanvallen uitgevoerd op een groot aantal beroemdheden, en kreeg hierdoor inloggegevens voor iCloud- en Gmail-accounts in handen. Via deze accounts wist hij privéfoto’s van slachtoffers in handen te krijgen. De Amerikaan bekent uitsluitend de privéfoto’s gestolen te hebben. Er is echter geen bewijs dat de man deze foto’s uiteindelijk ook online heeft verspreid. De foto’s verschenen in september 2014 op internet.

Opvallend is dat de man stelt de inloggegevens van beroemdheden te hebben bemachtigd via phishing aanvallen. Na het grootschalige datalek kreeg Apple namelijk veel kritiek over de beveiliging van iCloud. Het lijkt er nu dus op dat deze kritiek onterecht is geweest. De aanvaller heeft de inloggegevens namelijk in handen gekregen door slachtoffers te overtuigen deze aan hem te overhandigen.

Lees ook
Black Friday: een gewaarschuwd mens telt voor twee

Black Friday: een gewaarschuwd mens telt voor twee

De Black Friday shopgekte is weer van start. Dit is voor veel mensen de aftrap van het winkelseizoen voor de feestdagen. Consumentenorganisaties waarschuwen voor webshops, zoals Temu, in verband met mogelijke privacy schendingen.

Cybercriminelen gebruiken foto’s van huizen om ‘sextortion’ e-mails te personaliseren

Cybercriminelen gebruiken foto’s van huizen om ‘sextortion’ e-mails te personaliseren

Uit een recent onderzoek van Barracuda blijkt dat cyberaanvallers namen, adressen en foto’s van de huizen van slachtoffers gebruiken om ‘sextortion’-aanvallen persoonlijker te maken. Zo proberen deze aanvallers de druk op hun slachtoffers op te voeren. Onderzoekers zagen ook dat de afpersingseisen inmiddels variëren

Cybercriminelen doen zich voor als OpenAI in een grootschalige phishing aanval

Cybercriminelen doen zich voor als OpenAI in een grootschalige phishing aanval

Onderzoekers van Barracuda hebben een grootschalige OpenAI-imitatiecampagne ontdekt, gericht op bedrijven over de hele wereld. Daarbij deden de aanvallers zich voor als OpenAI – het bedrijf achter onder andere ChatGPT – in een urgent e-mailbericht waarin de ontvangers werd gevraagd om betalingsgegevens bij te werken voor een maandelijks abonnement.