5% hoger salaris voor IT’ers in specialistische functies

euros

IT-professionals in specialistische functies kunnen dit jaar een salarisverhoging van ruim 5% verwachten. Het gaat hierbij onder andere om security specialisten.

Dit meldt Robert Walters in het Salary Survey 2015. De behoefte aan IT-specialisten is onverminderd groot. Vooral professionals die gespecialiseerd zijn in de beveiliging, software-ontwikkeling voor online en mobiele omgevingen, big data, cloud computing en het internet der dingen zijn gewild. Hoewel de salarissen voor ervaren professionals stabiel blijven, stijgen de beloningen van starters en junior professionals (tot 5 jaar werkervaring) in de informatietechnologie.

Communicatievaardigheden zijn van belang

Vanwege de razendsnelle automatisering en robotisering van het bedrijfsleven in combinatie met de groei van e-commerce, werken steeds meer IT-professionals samen in teams met collega’s zonder IT-ervaring. Robert Walters voorziet daarom een groeiende vraag naar IT-specialisten met goede communicatievaardigheden, om draagvlak voor IT-projecten te creëren en ervoor te zorgen dat nieuwe technologie effectief gebruikt wordt.

Bob van Ginkel, Associate Director Amsterdam: “Op de arbeidsmarkt voor IT-specialisten is nooit echt sprake geweest van een economische crisis. De salarissen van vooral gespecialiseerde IT’ers zullen ook dit jaar stijgen.”

Binnenboord houden van werknemers heeft hoge prioriteit

Robert Walters vooral salarisstijgingen te zullen zien voor specialistische functies in IT, business intelligence, compliance voor de bancaire sector, risk en auditing. In die functies heeft het binnenboord houden van werknemers een hoge prioriteit onder HR-functionarissen. Dat geldt ook voor gewilde functies in online marketing en e-commerce. Het komende jaar zal werknemersretentie voor meer sleutelfuncties in meer bedrijven belangrijk worden.

Rob Vermaak, Managing Director Benelux: “Sinds afgelopen zomer zagen wij de vraag naar werknemers in de breedte gestaag toenemen. We verwachten dat die trend dit jaar voortzet en in 2015 zal leiden tot een stijging van salarissen.”

Lees ook
Over het hoe en waarom van Data Integriteit

Over het hoe en waarom van Data Integriteit

De hoeveelheid data die in organisaties omgaat is de laatste jaren enorm toegenomen en dat zal alleen maar groeien. Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde van al die data in. Ze gaan aan de slag met Big Data en Business Intelligence tools om meer inzicht te krijgen in hun bedrijfsvoering.

Gartner: ‘Bedrijven investeren dit jaar 1,2 miljard euro in IoT security’

Gartner: ‘Bedrijven investeren dit jaar 1,2 miljard euro in IoT security’

Bijna 20% van de bedrijven is in de afgelopen drie jaar geconfronteerd met tenminste één Internet of Things (IoT) gebaseerde cyberaanval. Om zich te wapenen tegen dergelijke aanvallen investeren bedrijven dit jaar 1,5 miljard dollar (1,2 miljard euro) in IoT security. Dit is 28% meer dan in 2017, toen 1,2 miljard dollar (976 miljoen euro) werd geï1

D66: verplichte eisen aan Internet of Things-apparaten

D66: verplichte eisen aan Internet of Things-apparaten

Nederland wil verplichte eisen stellen aan Internet of Things (IoT)-apparaten. Het kabinet gaat zich daar hard voor maken in Europa. Dat heeft staatssecretaris Mona Keijzer zojuist toegezegd op verzoek van D66. Net zoals eisen worden gesteld aan de brandveiligheid van apparaten, moeten er verplichte eisen komen voor cyberveiligheid. Zodat apparate1