5 miljoen inloggegevens voor Gmail-accounts uitgelekt

password-1433221-m

5 miljoen wachtwoorden van accounts bij Gmail, de e-maildienst van Google, zouden op straat liggen. Het zou voornamelijk om Russische e-mailaccounts gaan.

De wachtwoorden zijn volgens het Russische C News opgedoken op een Russisch Bitcoin-forum. The Daily Dot weet te melden dat 40% van de informatie verouderd is en daardoor niet bruikbaar. Veel accounts zouden zijn opgeheven en de meeste wachtwoorden zouden al zijn gewijzigd. De data zou zijn buitgemaakt via onder andere phishing-aanvallen.

Een woordvoerder van Google heeft in een reactie aan The Next Web laten weten dat er geen aanwijzigingen zijn dat de systemen van Google zijn gehackt. Het lijkt er dan ook op dat de informatie van een externe website zijn gestolen. Google stelt stappen te nemen om zeker te stellen dat de accounts van getroffen gebruikers veilig zijn. Het bedrijf is een onderzoek gestart naar het lek.

Lees ook
Grootschalige ontmanteling van botnets

Grootschalige ontmanteling van botnets

Politiediensten, Eurojust en Europol kondigden Operation Endgame aan. Dit is een grootschalige poging om de infrastructuur van malware en botnets te verstoren en de betrokken personen te identificeren. In een persbericht noemde Europol het de ‘grootste operatie ooit tegen botnets die een cruciale rol spelen bij het verspreiden van ransomware’.

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt