Aanvallers kunnen Microsoft's EMET dankzij exploit omzeilen

Security

Kwaadwillenden kunnen Microsoft's beveiligingsoplossing Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) omzeilen door gebruik te maken van exploits. Beveiligingsonderzoekers hebben een exploit ontwikkeld die de kwetsbaarheid van EMET aantoont.

EMET is een hulpprogramma van Microsoft dat gebruikers helpt misbruik van beveiligingsproblemen in software te voorkomen. De tool is uitgerust met allerlei beveiligingstechnologieën die het risico slachtoffer te worden van cyberaanvallen te verkleinen. De tool wordt onder andere door bedrijven gebruikt om zero day-aanvallen tegen te gaan.

Exploit

Het beveiligingsbedrijf Bromium Labs onderwierp EMET aan een test. Het bedrijf ging op zoek naar kwetsbaarheden in de beveiligingsoplossing die kwaadwillenden zouden kunnen misbruiken. Deze kwetsbaarheid wist Bromium Labs uiteindelijk te vinden. Het bedrijf heeft een exploit ontwikkeld waarmee kwaadwillenden EMET kunnen omzeilen.

Bromium Labs heeft Microsoft op de hoogte gesteld van het probleem en heeft de onderzoeksresultaten daarnaast openbaar gemaakt. Het beveiligingsbedrijf benadrukt dat EMET zeker een waardevolle tool is, aangezien hackers niet zo maar langs de beveiligingsoplossing komen. Honderd procent bescherming tegen misbruik van exploits biedt EMET echter niet.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.