Aanvallers kunnen Microsoft's EMET dankzij exploit omzeilen

Security

Kwaadwillenden kunnen Microsoft's beveiligingsoplossing Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) omzeilen door gebruik te maken van exploits. Beveiligingsonderzoekers hebben een exploit ontwikkeld die de kwetsbaarheid van EMET aantoont.

EMET is een hulpprogramma van Microsoft dat gebruikers helpt misbruik van beveiligingsproblemen in software te voorkomen. De tool is uitgerust met allerlei beveiligingstechnologieën die het risico slachtoffer te worden van cyberaanvallen te verkleinen. De tool wordt onder andere door bedrijven gebruikt om zero day-aanvallen tegen te gaan.

Exploit

Het beveiligingsbedrijf Bromium Labs onderwierp EMET aan een test. Het bedrijf ging op zoek naar kwetsbaarheden in de beveiligingsoplossing die kwaadwillenden zouden kunnen misbruiken. Deze kwetsbaarheid wist Bromium Labs uiteindelijk te vinden. Het bedrijf heeft een exploit ontwikkeld waarmee kwaadwillenden EMET kunnen omzeilen.

Bromium Labs heeft Microsoft op de hoogte gesteld van het probleem en heeft de onderzoeksresultaten daarnaast openbaar gemaakt. Het beveiligingsbedrijf benadrukt dat EMET zeker een waardevolle tool is, aangezien hackers niet zo maar langs de beveiligingsoplossing komen. Honderd procent bescherming tegen misbruik van exploits biedt EMET echter niet.

Lees ook
Gesprek met Erik Wolthuis en Mark Rövekamp van Kyocera

Gesprek met Erik Wolthuis en Mark Rövekamp van Kyocera

Erik Wolthuis is Marketing en Product Manager bij Kyocera Document Solutions. Zijn collega Mark Rövekamp is Product Manager voor diensten en software en de privacy lead. Zij spraken over het belang van beveiligde printomgevingen en documentmanagement.

Euralarm waarschuwt voor risico's van ongecoördineerde uitschakeling van 2G/3G-netwerken

Euralarm waarschuwt voor risico's van ongecoördineerde uitschakeling van 2G/3G-netwerken

Naar aanleiding van de publicatie van de whitepaper van de Europese Commissie "How to master Europe's digital infrastructure" benadrukt Euralarm, een brancheorganisatie van de Europese elektronische brand- en beveiligingsindustrie, de potentiële risico's en uitdagingen die gepaard gaan met een ongecoördineerde en voortijdige uitschakeling van 2G-1

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.