Aanvallers kunnen Microsoft's EMET dankzij exploit omzeilen

Security

Kwaadwillenden kunnen Microsoft's beveiligingsoplossing Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) omzeilen door gebruik te maken van exploits. Beveiligingsonderzoekers hebben een exploit ontwikkeld die de kwetsbaarheid van EMET aantoont.

EMET is een hulpprogramma van Microsoft dat gebruikers helpt misbruik van beveiligingsproblemen in software te voorkomen. De tool is uitgerust met allerlei beveiligingstechnologieën die het risico slachtoffer te worden van cyberaanvallen te verkleinen. De tool wordt onder andere door bedrijven gebruikt om zero day-aanvallen tegen te gaan.

Exploit

Het beveiligingsbedrijf Bromium Labs onderwierp EMET aan een test. Het bedrijf ging op zoek naar kwetsbaarheden in de beveiligingsoplossing die kwaadwillenden zouden kunnen misbruiken. Deze kwetsbaarheid wist Bromium Labs uiteindelijk te vinden. Het bedrijf heeft een exploit ontwikkeld waarmee kwaadwillenden EMET kunnen omzeilen.

Bromium Labs heeft Microsoft op de hoogte gesteld van het probleem en heeft de onderzoeksresultaten daarnaast openbaar gemaakt. Het beveiligingsbedrijf benadrukt dat EMET zeker een waardevolle tool is, aangezien hackers niet zo maar langs de beveiligingsoplossing komen. Honderd procent bescherming tegen misbruik van exploits biedt EMET echter niet.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.