Acronis sluit zich aan bij MPC Alliance

Acronis-400300

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, heeft zich aangesloten bij de MPC Alliance, een wereldwijd samenwerkingsverband van organisaties die optimale datasecurity en privacy nastreven door de implementatie van de veilige cryptografietechnologie MPC (Multi-Party Computation).

MPC is een wiskundige benadering van digitale beveiliging die ervoor zorgt dat we voor onze privacy en online veiligheid minder afhankelijk zijn van de betrouwbaarheid van derde partijen en veiligheid van hardware. Het is een subgebied van de cryptografie waarmee meerdere partijen gevoelige data kunnen verwerken zonder deze toegankelijk te hoeven maken voor derden. Hierbij blijft de kwaliteit van de output gewaarborgd zelfs bij beschadigde data. 

Acronis heeft de MPC-technologie omarmd met oog op de continue ontwikkeling van het eigen cyberbeveiligingsdienstenportfolio, dat gebaseerd is op de 5 vectoren van cyberbeveiliging: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming. Meer dan 5,5 miljoen particulieren, bedrijven en organisaties wereldwijd vertrouwen op de producten en services van Acronis.

Naast een reeks MPC-onderzoeksinitiatieven werkt Acronis samen met de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore om innovatieve encryptie- en veilige databeheertechnologieën te creëren om een veilig MPC-platform mogelijk te maken voor business-to-business en business-to-government transacties, waarbij versleutelde gegevens kunnen worden gedeeld tussen meerdere niet-vertrouwde partijen, terwijl gedeelde gegevens veilig en privé blijven.

Technology President en medeoprichter van Acronis Stanislav Protassov: “MPC is een gebied dat van groot belang is voor Acronis en waarvoor we een aanzienlijke hoeveelheid onderzoeksresources hebben vrijgemaakt. Het implementeren en integreren van MPC-technologie in onze oplossingen voor cyberbescherming is te vergelijken met het implementeren van een betrouwbare derde partij die de input ontvangt en vertrouwelijk de resultaten verwerkt zonder enige gegevens over die input vrij te geven. Klanten van Acronis kunnen bijvoorbeeld vertrouwelijke benchmarks uitvoeren of bedrijfsinformatie rapporteren zonder de onderliggende, gevoelige data vrij te geven.”

 

Meer over
Lees ook
Verizon Business publiceert 17e Data Breach Investigations Report (DBIR)

Verizon Business publiceert 17e Data Breach Investigations Report (DBIR)

Verizon Business maakt de resultaten van zijn 17e jaarlijkse Data Breach Investigations Report (DBIR) bekend. Hierin zijn 8302 securityincidenten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) geanalyseerd, waarvan 6005 (meer dan 72%) bevestigde inbreuken.

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

Uit een nieuw rapport van KnowBe4 blijkt dat het gedrag waarmee medewerkers de online veiligheid van hun organisatie beïnvloeden sterk varieert binnen Europa. Met een score van 73 op een schaal van totaal 100 punten boekt Europa een wereldwijd gemiddelde score op deze zogenoemde ‘Security Culture-index’.

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

In deze blog gaan we in op de verschillen tussen generative AI en applied AI. Wat zijn nu eigenlijk de voor-en nadelen van generative AI en wanneer kan je beter kiezen voor applied AI? Het zal je niet verbazen: niet elke omgeving is geschikt voor generative AI.