Akamai Technologies lijft security specialist Nominium in

Akamai Technologies neemt het Amerikaanse Nominium over, een leverancier van DNS- en security oplossingen voor telecomproviders. Akamai voegt de producten van Nominium aan zijn eigen portfolio met beveiligingsoplossingen en vergroot dankzij de overname zijn bereik onder telecomproviders.

Zowel telecomproviders als andere grote bedrijven zijn steeds vaker doelwit van cybercriminelen die kwetsbaarheden en gaten in hun IT-beveiliging proberen uit te buiten. Door de cybersecurity oplossingen van Nominium te combineren met de security oplossingen van Akamai wil het bedrijf een uitgebreide security aanbod kunnen aanbieden aan deze klanten. De producten zijn ontworpen om security dreigingen als malware, ransomware, phishing en data-exfiltratie te identificeren, blokkeren en mitigeren.

Technologie, technische ondersteuning en sales talent

“Akamai weet hoe kritiek het voor providers en grote bedrijven is om zeker te stellen dat hun online ervaringen voor hun gebruikers veilig, betrouwbaar en snel zijn”, aldus Robert Blumofe, Executive Vice President, Platform & General Manager van de Enterprise and Carrier Division bij Akamai. “Wij zijn van mening dat deze overname een belangrijke investering in onze security capaciteiten is, aangezien Nominium aanvullende technologie, technische ondersteuning en sales talent levert die ons helpen onze carrier partners en hun grootzakelijke klanten beter te bedienen.”

De overname van Nominium door Akamai wordt naar verwachting nog dit kwartaal afgerond.

Lees ook
ESET PROTECT-platform nu met nieuw MDR-aanbod en geïntegreerd Mobile Threat Defense

ESET PROTECT-platform nu met nieuw MDR-aanbod en geïntegreerd Mobile Threat Defense

ESET lanceert twee nieuwe MDR-beveiligingsniveaus (Managed Detection and Response): ESET PROTECT MDR voor SMB en ESET PROTECT MDR Ultimate voor Enterprise. Deze niveaus zijn gebouwd op de basis van het ESET PROTECT Elite beveiligingsniveau

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 kondigt de overname aan van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mail-security. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI-gebaseerde securitytools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties tegen geavanceerde cyberdreigingen voor e-mail te beschermen.

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

Uit een nieuw rapport van KnowBe4 blijkt dat het gedrag waarmee medewerkers de online veiligheid van hun organisatie beïnvloeden sterk varieert binnen Europa. Met een score van 73 op een schaal van totaal 100 punten boekt Europa een wereldwijd gemiddelde score op deze zogenoemde ‘Security Culture-index’.