Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

arcticwolf-360240

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen, de maker van het eerste SOAR-platform (Security Orchestration, Automation and Response) dat is gebouwd op een Unified Data Layer (UDL). Het SOAR-platform van Revelstoke dient als verbindingselement tussen security en IT-oplossingen, waarbij ongelijksoortige data en -systemen met elkaar worden geïntegreerd. Hierdoor worden security operations sneller, slimmer en efficiënter.

Met de technologie van Revelstoke is het mogelijk om dreigingen snel te detecteren over het hele aanvalsoppervlak van een organisatie. Vervolgens kunnen in real-time, op grote schaal geautomatiseerde response-acties worden uitgevoerd om de gedetecteerde dreigingen tegen te gaan. De sleutel tot het succes ligt in de combinatie van Arctic Wolf’s AI- en ML-modellen met Revelstoke’s integraties van AI-technologieën en Large Language Models (LLM’s).

Dankzij deze combinatie kan Arctic Wolf SOAR-mogelijkheden van hoge kwaliteit leveren met AI diep ingebed in het platform. Zo worden reactietijden verkort en zijn menselijke acties niet nodig. Ook wordt het gemeenschappelijke datamodel van het bedrijf versneld, dat is gebouwd op het Open Cybersecurity Schema Framework (OCSF). Arctic Wolf kan hierdoor een consistente dekking en ervaring bieden voor verschillende systemen en aanvalsscenario’s.

Dankzij de integratie van het SOAR-platform van Revelstoke in het Security Operations Cloud en het Concierge Delivery-model van Arctic Wolf profiteren klanten verder van:

  • De meest geavanceerde 'cross-attack surface correlation and response engine' in de sector, voor snelle detectie en respons.
  • Meer waarde uit hun bestaande cybersecurity en IT-investeringen, door data van verschillende tools en organisatorische silo’s met elkaar te correleren voor betere analyse.
  • Ruisonderdrukking, dat ervoor zorgt dat duizenden dagelijkse alerts worden omgezet in gemiddeld één ticket per dag.

“Revelstoke is een pionier in de SOAR-industrie en hun platform, dat is gebouwd op een unified data layer, is een fundamenteel andere benadering van de automatisering van security. SOAR is hard op weg om een kernvereiste te worden voor een effectief security operations-programma. Toch missen veel bestaande oplossingen eenvoud, interoperabiliteit en schaalbaarheid om SOAR-technologieën te gebruiken als naadloze uitbreiding van threat detection en response. Door het Security Operations portfolio van Arctic Wolf te combineren met Revelstoke's benadering van security automatisering, denken we sneller te kunnen innoveren en de meest effectieve bescherming tegen dreigingen op de markt te kunnen leveren, op een efficiënte en schaalbare manier”, zegt Nick Schneider, president en Chief Executive Officer van Arctic Wolf.

“Arctic Wolf loopt voorop in het Security Operations-landschap en biedt een krachtig cybersecurity-platform voor bedrijven van elke grootte. De geavanceerde SOAR-technologie die we bij Revelstoke hebben gebouwd is de ideale aanvulling op het Arctic Wolf-portfolio. We zijn verheugd lid te worden van het Arctic Wolf-team en mee te werken aan hun missie om een einde te maken aan cyberrisico's voor duizenden klanten wereldwijd”, zegt Bob Kruse, medeoprichter en Chief Executive Officer van Revelstoke.

“Naarmate dreigingen geavanceerder worden, budgetten krapper en interne securityteams gebukt gaan onder een groeiende golf aan waarschuwingen, zoeken security- en IT-leiders naar manieren om de operationele efficiëntie te benutten die mogelijk is met securityorkestratie, -automatisering en -respons . Het realiseren van het volledige potentieel van security automatisering is vaak een grote uitdaging, vanwege de technische complexiteit en het gespecialiseerde personeel dat nodig is om SOAR-platformen effectief in te zetten. Daarom is de integratie van SOAR in een breder security operations-platform een win-win voor zowel klanten als leveranciers. Klanten krijgen minder security alerts en kunnen de door hun gewenste efficiëntiewinst realiseren, terwijl hun leverancier integraties en automatiseringen kan inzetten om resultaten te verbeteren”, zegt Craig Robinson, IDC Research VP van Security Services.

Lees meer over de aankondiging in deze blog van Dan Schiappa, Chief Product Officer bij Arctic Wolf: https://arcticwolf.com/resources/blog/arctic-wolf-revelstoke-soaring-to-new-heights/

 

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1