Attic van Zolder.io voor CSPs per direct leverbaar

Zolder - Attic Banner 1

Microsoft Cloud Solutions Providers (CSPs) kunnen per direct gebruik maken van Attic, de slimme app van Zolder.io. Attic is volledig Nederlandstalig en maakt het veilig houden van Office 365 en Azure Active Directory omgevingen een stuk eenvoudiger.

Complex

Wie Office 365 en Azure Active Directory omgevingen beheert voor zijn klanten weet dat het up to date houden daarvan complex is. Dit komt omdat beheerders en gebruikers veel opties hebben. Daar het overzicht over houden is al een uitdaging. Daarnaast neemt met de groei van het aantal diensten ook het aantal kwetsbaarheden toe. Er is steeds meer kennis nodig om de juiste aanpassingen te kunnen doorvoeren.

Attic van Zolder.io

Attic is een baanbrekende oplossing van het Nederlandse Security bedrijf Zolder.io. Mede-oprichter en MD Erik Remmelzwaal: “Zolder.io is ontstaan omdat we zagen dat het beheer van de Microsoft cloudplatformen alsmaar moeilijker wordt. Op basis van onze jarenlange ervaring in de sector weten we als geen ander waartoe dit kan leiden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een oplossing die de taak van beheerders een stuk makkelijker maakt en meer veiligheid levert.” Dit heeft geleid tot Attic, gemaakt en onderhouden door een team dat al meer dan 20 jaar actief is met security. Attic is een app die proactief meldingen naar de beheerders stuurt als er nieuwe kwetsbaarheden bekend zijn en daarbij ook direct aangeeft hoe die te verhelpen zijn. “Een fix kan letterlijk met een druk op de knop worden uitgerold voor het hele platform,” vertelt Erik. “We geven via Attic ook heldere adviezen, die voor iedereen te begrijpen zijn. Attic is een vorm van continuous security testing, want dit alles gebeurt op 24/7/365 basis.”

Attic voor CSP

Attic bestaat inmiddels al twee jaar en tot voor kort richtte Zolder.io zich op eindgebruikers. Het bedrijf heeft naast bedrijven ook overheden, onderwijs- en zorginstellingen als klant. Erik: “Dat zijn klanten die allemaal over eigen IT beheerders beschikken. Omdat we steeds bekender worden, krijgen we vaker de vraag of we de dienst leveren aan externe beheerders. Dan heb je het over een MSP, of in Microsoft termen: CSP. Zij hebben natuurlijk ook veel interesse. De app zorgt ervoor dat ze sneller reageren en de clouddiensten van hun klanten beter kunnen beveiligen. Daarvoor hoeven ze zelf niet uren te investeren in met name de security kennis en die vervolgens bij te houden.” Attic pusht de meldingen én oplossingen. Het zorgt voor een verdere automatisering van het beheer. De CSP bespaart daardoor tijd, terwijl de kwaliteit die hij levert toeneemt. Daarmee is hij ook al voorbereid op de komst van NIS2. Die Europese regels zullen er namelijk toe leiden dat klanten kwaliteitseisen voor security moeten gaan stellen aan de IT dienstverleners.”

Zolder-Attic-CSP-screenshot

Scherpe prijs

“Attic is een bestaand en gedegen product. Door het product als basis te nemen kunnen we deze nieuwe variant tegen een scherpe prijs aan de CSP leveren,” geeft Erik aan. Met een vanaf prijs van 40 Euro per maand per tenant is deze versie van Attic inderdaad zeer aantrekkelijk geprijsd. Voor dat bedrag kan de gebruiker ook terugvallen op de expertise van Zolder.io als hij er zelf even niet uitkomt. Zolder zal als een Controlpanel Vendor nooit contact op nemen met de eindgebruikers of hen ondersteunen. De CSP houdt als enige het contact met zijn gebruikers.

Attic op TBX

Zolder.io presenteert Attic voor CSPs de komende dagen op TBX in Utrecht. Op de stand 1.C001 worden demonstraties gegeven. Erik houdt op zowel de woensdag als donderdag van 11:45 tot 12:15 in het Masterclass Theater 1 talks over het “Harden & Monitor your Microsoft 365 tenant”. De beide talks zijn nadrukkelijk ook bedoeld voor CSPs.

Lees ook
Cloudflare: "83% van de bedrijven in Nederland verwacht in 2024 een cyberaanval, slechts 28% is voorbereid"

Cloudflare: "83% van de bedrijven in Nederland verwacht in 2024 een cyberaanval, slechts 28% is voorbereid"

83% van de ondervraagde bedrijven in Nederland verwacht in 2024 het slachtoffer te worden van een cyberaanval, terwijl maar 28% daarop is voorbereid. Dat is een belangrijk resultaat van een onderzoek dat Cloudflare heeft laten uitvoeren naar cyberdreigingen onder ruim 4.000 verantwoordelijken voor de cybersecurity (CISO) in 13 landen, waaronder in1

Proofpoint: "Cybercriminelen profiteren van het EK voetbal 2024"

Proofpoint: "Cybercriminelen profiteren van het EK voetbal 2024"

Op vrijdag 14 juni begint het EK voetbal 2024. Het evenement vindt dit jaar plaats in Duitsland. Fans die nog niet over een ticket beschikken, proberen nog een mooie deal te scoren – het evenement vindt per slot van rekening naast onze deur plaats.

Darktrace introduceert Managed Detection & Response om beveiligingsactiviteiten te versterken

Darktrace introduceert Managed Detection & Response om beveiligingsactiviteiten te versterken

Darktrace, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie voor cybersecurity, introduceert een nieuw serviceaanbod, Darktrace Managed Detection & Response (MDR). Deze service combineert de beste detectie- en responsmogelijkheden in zijn klasse met de expertise van een wereldwijd analistenteam.