Authentificatie wordt door bedrijven steeds meer omarmd

Bedrijven maken steeds vaker gebruik van sterke authentificatie. Zowel authentificatie op mobiele apparaten als cloud-gebaseerde authentificatie-oplossingen zijn steeds populairder.

Dit blijkt uit het Global Annual Authentication Survey 2014 van SafeNet. 37 procent van de organisaties gebruikt sterke authenticatie nu voor een meerderheid van de werknemers. Vorig jaar maakte nog dertig procent gebruik van deze beveiligingsmaatregel. 56 procent van de organisaties verwacht dat in 2016 de meerderheid van de gebruikers vertrouwt op two-factor authenticatie.

Cloud-gebaseerde authentificatie

Cloud-authenticatie wordt steeds meer geaccepteerd. 33 procent van de organisaties zegt de voorkeur te geven aan cloud-authenticatie, ten opzichte van 21 procent vorig jaar. Dit is een toename van vijftig procent. 33 procent van de bedrijven staat open voor de cloud bij authenticatie-implementaties.

Ook op mobiele apparaten wordt steeds meer authentificatie gebruikt. Meer dan 53 procent van de respondenten zegt dat gebruikers van mobiele devices beperkte toegang hebben tot zakelijke bronnen. Diegenen die two-factor authenticatie gebruiken voor mobiele gebruikers (22 procent op dit moment), verwachten dat het gebruik groeit tot 33 procent in 2016. Dit is een stijging van dertig procent.

Snelle ontwikkeling bijbenen

“Het is duidelijk dat sommige IT-afdelingen moeite hebben om het snelle tempo bij te houden, waarin technologische veranderingen elkaar opvolgen. Het gevaar is dat bedrijven niet in staat zijn hun werknemers toegang tot het volledige systeem te bieden, terwijl ze dat wel nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Dit komt doordat deze bedrijven niet de veilige authenticatie hebben, die toegang mogelijk maakt. Daar komt nog bij dat er bijna om de week een bedrijf gehackt wordt en mogelijk te maken heeft met datalekken. Het is dus een voortdurende strijd om bij te blijven met de snel toenemende ontwikkelingen in technologie en het bedrijf te beschermen en beveiligingsrisico’s tegen te gaan”, zegt Dirk Geeraerts, Regional Sales Director bij SafeNet.

Lees ook
Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet maakt de bevindingen uit het 2024 Cloud Security Report bekend. In het rapport wordt beschreven wat de problemen zijn die organisaties hebben met de beveiliging van hun cloudomgevingen.

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet heeft samen met Manufacturers Alliance een onderzoek uitgevoerd naar beveiligingsrisico’s bij productiebedrijven. Daarbij werd onder andere gevraagd naar beveiligingsincidenten, de stand van zaken rond de samenwerking tussen IT-teams en operationele technologie (OT)-teams en audits op OT-beveiliging. Uit het onderzoek bleek onder andere d1

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.