AVAST beschermt mobiele gebruikers op onbeveiligde wifi-netwerken

avastsecureline

AVAST lanceert een oplossing die mobiele gebruikers beschermt op het moment dat zij openbare wifi-netwerken gebruiken. avast! SecureLine VPN beschermt Android-gebruikers tegen hackers die hun dataverkeer proberen af te luisteren. Daarnaast lanceert het bedrijf een vernieuwde versie van SecureLine VPN voor iPhones en iPads.

SecureLine werkt aan een tunnel. Gegevens worden versleuteld verzonden. De oplossing maakt verbinding met een Virtual Private Network (VPN), waarna al het dataverkeer via de VPN wordt geleid. Gebruikers surfen hierdoor volledig anoniem op internet.

Openbare hotspots

“Hackers hebben het met name voorzien op openbare hotspots, want daar laten de activiteiten van wifi-gebruikers zich moeiteloos volgen. De e-mail, de wachtwoorden, de documenten en het browsegedrag van mensen komen daardoor op straat te liggen,” zegt Vincent Steckler, Chief Executive Officer van AVAST Software. “Openbare wifi-netwerken blijven onverminderd populair, daar verander je niets aan. We moeten er alleen voor zorgen dat we de beveiliging van dit soort netwerken verbeteren. Daarom brengen wij avast! SecureLine VPN voor pc’s, iPads, iPhones en Android-apparaten op de markt.”

Gebruikers kunnen ervoor kiezen handmatig verbinding te maken met de VPN van AVAST op het moment dat zij met een onbeveiligd wifi-netwerk zijn verbonden. Het is echter ook mogelijk deze verbinding automatisch te laten maken.

'Hacken is niet zo moeilijk'

“Helaas is hacken niet zo moeilijk – online vind je tal van tools waarmee je moeiteloos persoonlijke gegevens kunt stelen”, aldus Ondrej Vlcek, Chief Technology Officer bij AVAST. “avast! SecureLine VPN stelt gebruikers in staat om anoniem en veilig te browsen, met name via openbare wifi-netwerken.

avast! SecureLine VPN voor Android is beschikbaar in de Google Play. De app voor de iPhone en iPad is beschikbaar in de App Store.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1