Axis introduceert certificeringsprogramma

Axis Communications heeft een certificeringsprogramma gelanceerd. Partners in Nederland kunnen vanaf heden hun vakkennis op het gebied van netwerkvideo door Axis laten certificeren. Met het certificaat bewijzen ze enerzijds hun vakkennis en profiteren ze anderzijds van de waardering en geloofwaardigheid in de markt. De eerste vier partners zijn inmiddels benoemd tot Axis Certified Professionals.

Axis is vaak trendsetter in de branche met de introductie van nieuwe technologieën, producten of zoals nu met een certificeringsprogramma. Iedereen die zijn vakkennis op het gebied van netwerkvideo en Axis-oplossingen wil laten vastleggen, kan zich aanmelden voor de certificering. De test is speciaal ontwikkeld voor systeemontwerpers en technisch verkooppersoneel.

Voordelen voor een Axis Certified Professional

De wereld van netwerkvideobewaking is voortdurend in beweging, waarbij regelmatig nieuwe producten en ontwikkelingen worden geïntroduceerd. Voor (potentiele) eindklanten wordt het steeds moeilijker om het niveau en kennis van bedrijven in de branche te beoordelen. Axis wil daarom met deze certificeringen een betrouwbaar bewijs leveren van de competenties van partners. Partners kunnen de kennis van hun personeel laten testen. Op individueel niveau betekent de certificering een bewijs van kennis op het gebied van digitale videotechnologie.

Joost Moerbeek, 2e lijns supportmedewerker bij Arkasis / WebcamCenter beaamt dit: “Dankzij het certificeringsprogramma van Axis kunnen wij onze competenties op het gebied van netwerkvideo nog duidelijker profileren.”

Al vier partners zijn gecertificeerd

Een aantal partners heeft de test in een testfase vorig jaar gedaan. Dat het hier om een echte kennistest gaat, bevestigt Roy van den Hanenberg, System Engineer bij Videotronic infosystems Nederland b.v.: “Voor de toetsvragen heb je echt gedetailleerde kennis nodig. Maar als je uiteindelijk je certificering op zak hebt, ben je grondig getoetst.” Half december overhandigde Sales Manager Tanja Hilpert de certificaten aan de partners van de volgende bedrijven: Videotronic Infosystems Nederland, Arkasis, Stanley Security Benelux en Bavak Beveiligingsgroep. Met ingang van 15 januari 2014 is het certificeringsprogramma officieel van start gegaan.

Trainingen en richtlijnen voor de nodige kennis

De test gaat in op vijf onderwerpen, die in ongeveer 70 meerkeuzevragen worden getoetst, te weten: systeemontwerp, netwerkvideotechnologie, netwerk, installatie en kennis van de Axis-producten. Een goede voorbereiding op de circa 100 minuten durende test is zeer belangrijk. Hiervoor biedt de Axis Communications’ Academy  een uitgebreid trainingsaanbod. Tevens zijn er speciale voorbereidingstrainingen voor de certificeringstest voor iedereen die al de basistraining netwerkvideo doorlopen heeft. Daarnaast is er een uitgebreide richtlijn beschikbaar voor deelnemers.

Aanmelding en meer informatie

De test wordt uitgevoerd door het onafhankelijke testinstituut Prometric. Prometric beschikt over een groot aantal testcentra in Benelux. De aanmelding vindt ook plaats via dit instituut. De certificering is twee jaar geldig en kost 150 dollar. Meer informatie over het Axis certificeringsprogramma is hier te vinden.

Meer over
Lees ook
Dyflexis behaalt opnieuw ISO 9001- en ISO 27001-certificeringen

Dyflexis behaalt opnieuw ISO 9001- en ISO 27001-certificeringen

Dyflexis, een leider in Workforce Management-software, heeft opnieuw de ISO 9001- en ISO 27001-certificeringen behaald. Deze hercertificeringen zijn een erkenning van de voortdurende kwaliteit en de beveiliging van de producten en diensten van Dyflexis. Auditbureau DEKRA voerde het certificeringstraject uit.

Provincie Gelderland heeft informatiebeveiliging op orde.

Provincie Gelderland heeft informatiebeveiliging op orde.

Provincie Gelderland heeft de belangrijkste internationale standaard voor informatiebeveiliging gehaald: het ISO 27001 certificaat. Gedeputeerde Jan Markink nam het certificaat vandaag in ontvangst. “We beheren veel informatie van inwoners en bedrijven. Hiermee tonen we dat we daar goed mee omgaan. Dat geeft vertrouwen.”

DigiCert introduceert Verified Mark Certificates voor Nederlandse handelsmerken

DigiCert introduceert Verified Mark Certificates voor Nederlandse handelsmerken

DigiCert, leverancier van digitaal vertrouwen, introduceert Verified Mark Certificates (VMC’s) voor bedrijven met in Nederland geregistreerde handelsmerken. Deze zijn compliant met de Brand Indicators for Message Identification (BIMI)-standaard van de AuthIndicators Working Group, waarvan ook Google deel uitmaakt.