BalaBit-update Shell Control Box

BalaBit introduceert een nieuwe versie van Shell Control Box (SCB). Deze grootzakelijke applicatie voor activiteitenmonitoring beheert privileged toegang tot IT-systemen op afstand, legt activiteiten vast in doorzoekbare, filmachtige audit trails en voorkomt kwaadaardige acties. Shell Control Box 4 F1 van BalaBit is naadloos te integreren met bestaande infrastructuren binnen een bedrijf en is volledig onafhankelijk van clients en servers.

De geheel nieuwe features betekenen niet alleen meer flexibiliteit en gebruiksgemak. Ze helpen ook te voldoen aan de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) en bevatten een nieuwe autorisatielaag. Daarmee zijn organisaties nog beter in staat realtime te bepalen wie waartoe toegang heeft op het netwerk.

Zoltán Györkő, CEO van BalaBit: “SCB helpt organisaties de oorzaak van het probleem te vinden op een manier die volledig te controleren is, en die niet te saboteren valt. De oplossing zorgt voor een forensisch spoor van bewijs dat onderzoeken ondersteunt. De nieuwste release van deze toonaangevende technologie bevat een aantal praktische, nieuwe features voor gebruikers, in het bijzonder voor de financiële en telecomsectoren en geoutsourcete IT-omgevingen. Ze zorgen voor een hoger niveau van security en meer gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Dit bouwt voort op ons doel om oplossingen te leveren met een hoge return on investment, en die voldoen aan de hedendaagse, door compliance gedreven beveiligingseisen.”

De nieuwe features van Shell Control Box van BalaBit

  • Rapportages voor PCI DSS-compliance

De markt voor privileged user monitoring is steeds meer gedreven door verschillende eisen voor wat betreft compliance en regelgeving. Voor organisaties die moeten voldoen aan de PCI DSS, genereert de nieuwe versie van SCB rapportages die de PCI DSS-audit ondersteunen. BalaBits SCB is een aanvulling op de compliance-rapporten van organisaties door statusinformatie te leveren, die beschikbaar is via de SCB-gebruikersinterface.

  • Webgebaseerde auditplayer

De unieke, filmachtige videoplayer van BalaBit is nu beschikbaar via een ingebouwde, webgebaseerde interface. De auditplayer is in staat vastgelegde gebruikerssessies opnieuw af te spelen, en de afspeelsnelheid is aanpasbaar. Daarnaast beschikt de player over intuïtieve event-tracking en is het mogelijk snel screenshots te genereren, die goed bruikbaar zijn in audit- en forensische situaties.

  • Ondersteuning van TN5250-protocol

De nieuwe versie maakt het security-managers mogelijk toegang op afstand tot IBM-mainframes en andere legacy-UNIX-systemen te beheren en te monitoren. SCB stelt organisaties in staat beheertoegang op afstand tot legacy-IT-systemen via protocollen als TN3270 en TN5250 te monitoren en te auditen.

  • Ticketing-systemen integreren voor RDP-verbindingen

Er is extra autorisatie toegevoegd, die beheerders vraagt om ticket-ID’s om zo na te gaan of ze een geldige reden hebben voor toegang tot de servers, of niet. Heeft een beheerder toegang nodig tot een server op afstand, dan vraagt SCB eerst om gatewayauthenticatie en een ticket-ID voor validering. Als de ticket-ID geaccepteerd is, dan heeft de beheerder toestemming om verder te gaan. Is de ticket-ID echter afgewezen, dan wordt de verbinding geblokkeerd.

  • VLAN-ondersteuning

SCB kan virtuele LAN-omgevingen ondersteunen en gebruikers indelen in elk gewenst aantal VLAN-segmenten. In plaats van clients en servers op het netwerk opnieuw te plaatsen, te configureren en te verbinden, is het nu mogelijk om SCB’s bestaande netwerkinterfaces te gebruiken en de VLAN’s te configureren naar die bestaande, fysieke netwerkinterface. Dat leidt tot uitzonderlijke flexibiliteit in networking.