‘Bedrijven investeren in 2020 meer dan 100 miljard dollar in security’

De investeringen van bedrijven in security nemen de komende jaren fors toe. In 2016 wordt naar verwachting zo’n 73,7 miljard dollar geïnvesteerd in security hardware, software en diensten. Naar verwachting is dit bedrag in 2020 naar verwachting opgelopen tot 101,6 miljard dollar. Dit komt neer op een samengestelde jaarlijkse groei van 8,3%, wat twee keer zo hoog is als de groei die de algemene IT-investeringen in dezelfde periode doormaken.

Dit blijkt uit de eerste editie van de Worldwide Semiannual Security Spending Guide van onderzoeksbureau IDC. “Het hedendaagse security klimaat zorgt dat bedrijven bang zijn slachtoffer te worden van de volgende grote cyberaanval of cyberafpersing”, zegt Sean Pike, vice president Security Products bij IDC. “Dit leidt ertoe dat security veel aandacht krijgt van de Raad van Bestuur, die eist dat security budgetten slim worden ingezet en oplossingen met maximale efficiëntie opereren.”

Grootste investeerders

De bankensector (8,6 miljard dollar) investeert naar verwachting het meest in security, gevolgd door de maakindustrie, de federale/centrale overheid en procesindustrie. Deze vier industrieën zijn samen goed voor 37% van de wereldwijde omzet uit security in 2016 en blijven de grootste industrieën tot en met 2020. De investeringen groeien het snelst in de zorg met een samengestelde jaarlijkse groei van 10,3%. De zorgsector wordt gevolgd door de telecomsector, utiliteitssector, lokale overheden en de investeringssector. Al deze sectoren maken tot 2020 naar verwachting een samengestelde jaarlijkse groei van meer dan 9% door.

Bedrijven investeren naar verwachting het meest in security diensten, die in 2016 goed zijn voor bijna 45% van de totale investeringen in security. Binnen dit segment zijn managed security services naar verwachting het meest populair en leveren dit jaar een omzet van 13 miljard dollar op. Security software is het tweede segment in 2016, waarbij 75% van de omzet afkomstig is uit endpoint security, identity & access management en security and vulnerability management software. De omzet uit security hardware komt in 2016 naar verwachting uit op 14 miljard dollar, en wordt vooral aangedreven door investeringen in unified threat management systemen. Eén van de snelst groeiende segmenten van de security markt is user behavior analytics software, met een samengestelde jaarlijkse groei van 12,2%.

Afzetmarkt

De grootste afzetmarkt voor security producten blijft tot 2020 de Verenigde Staten (VS). Dit jaar is de VS naar verwachting goed voor 31,5 miljard dollar omzet uit security producten. West-Europa is de op één na grootste markt met een verwachte jaaromzet van bijna 19,5 miljard dollar. Azië-Pacific is de snelst groeiende markt met een verwachte samengestelde jaarlijkse groei van 13,8% tot 2020.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.