'Behoefte aan security professionals is hard gestegen'

1395379_91332795

Bedrijven hebben afgelopen jaar aanzienlijk meer behoefte gehad aan security professionals dan vorig jaar. De hoeveelheid vacatures voor security experts nam met maar liefst ruim 40 procent toe.

Dit blijkt uit cijfers van detacheringsbureau Yacht. Het aantal beschikbare vacatures voor beveiligingsprofessionals kwam in het jaar 2012 uit op 698. Dit aantal lag vorig jaar met 1004 aanzienlijk hoger. Dit is een stijging van maar liefst 44 procent. Security experts maken ondanks de harde groei dan ook nog steeds een klein deel uit van het totaal aantal ICT'ers.

Overige ICT'ers

Ook de vraag naar andere ICT'ers stijgt. Het aantal vacatures voor alle soorten ICT'ers groeide in 2012 met zo'n 5 procent. Deze stijging was afgelopen jaar met 18,9 procent aanzienlijk hoger. De vraag naar softwareontwikkelaars bleek veruit het grootst te zijn. Het aantal vacatures voor softwareontwikkelaars steeg in 2013 met 29 procent.

Forrester Research maakte eerdere deze maand al bekend dat ook de toekomst er voor ICT'ers en daarmee security professionals rooskleurig uitziet. De wereldwijde ICT-gaven stijgen komend jaar met 6,2 procent. Ook de Nederlandse ICT-markt profiteert hiervan, al groeit deze markt naar verwachting aanzienlijk minder hard. De uitgaven op Nederlandse ICT-markt groeien naar verwachting met 1,5 tot 2,5 procent.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.