'Behoefte aan security professionals is hard gestegen'

1395379_91332795

Bedrijven hebben afgelopen jaar aanzienlijk meer behoefte gehad aan security professionals dan vorig jaar. De hoeveelheid vacatures voor security experts nam met maar liefst ruim 40 procent toe.

Dit blijkt uit cijfers van detacheringsbureau Yacht. Het aantal beschikbare vacatures voor beveiligingsprofessionals kwam in het jaar 2012 uit op 698. Dit aantal lag vorig jaar met 1004 aanzienlijk hoger. Dit is een stijging van maar liefst 44 procent. Security experts maken ondanks de harde groei dan ook nog steeds een klein deel uit van het totaal aantal ICT'ers.

Overige ICT'ers

Ook de vraag naar andere ICT'ers stijgt. Het aantal vacatures voor alle soorten ICT'ers groeide in 2012 met zo'n 5 procent. Deze stijging was afgelopen jaar met 18,9 procent aanzienlijk hoger. De vraag naar softwareontwikkelaars bleek veruit het grootst te zijn. Het aantal vacatures voor softwareontwikkelaars steeg in 2013 met 29 procent.

Forrester Research maakte eerdere deze maand al bekend dat ook de toekomst er voor ICT'ers en daarmee security professionals rooskleurig uitziet. De wereldwijde ICT-gaven stijgen komend jaar met 6,2 procent. Ook de Nederlandse ICT-markt profiteert hiervan, al groeit deze markt naar verwachting aanzienlijk minder hard. De uitgaven op Nederlandse ICT-markt groeien naar verwachting met 1,5 tot 2,5 procent.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.