Black Hat Sessions: 'Hoe veilig is (IT in) Nederland?'

BHS-DEF

Op 18 juni 2015 organiseert Madison Gurkha alweer de 13e editie van het security congres de Black Hat Sessions in de Reehorst in Ede.

Dit jaar is gekozen voor het thema: 'Hoe veilig is (IT in) Nederland?' Een breed en uitermate relevant thema. Want overal waar je kijkt speelt IT een hoofdrol. Zijn we ons voldoende bewust van de risico's? Handelen we ernaar? Hebben we de risico's onder controle, of is het tijd voor een digitaal deltaplan? Dit zijn enkele van de vragen die tijdens de Black Hat Sessions Part XIII aan bod zullen komen. Nationale- en internationale experts besteden hierbij aandacht aan de vitale Nederlandse infrastructuur, DDoS-aanvallen, SCADA-systemen, ERP-systemen, Industrial Control Systems (ICS) en SAP security.

Keynotes

Eric Luiijf, principal security consultant bij het TNO, ondersteunt de Nederlandse overheid en private partijen op de gebieden Cyber Operations en Bescherming Vitale (Informatie) Infrastructuren. Vanuit zijn kennis en brede ervaring op allerlei gebieden verzorgt Eric Luiijf een boeiende keynote over SCADA/ICS.

Hans de Vries, hoofd van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), gaat vanuit zijn rol in op de actuele dreigingen in het digitale domein en de door het NCSC geïnitieerde projecten om de digitale weerbaarheid verder te verhogen.

Gevarieerd programma

Binnen een gevarieerd dagprogramma met parallel een technische en een management track presenteert Madison Gurkha met trots deskundige sprekers die nauw betrokken zijn bij het thema waaronder Alex Bik, CTO bij internetprovider BIT, K. Reid Wightman, directeur van Digital Bond Labs, Ed de Myttenaere van NRG (Nuclear Research & consultancy Group) en Maciej Korczynski, cyber security postdoctoral researcher bij de TU Delft. Bekijk het volledige programma.

Workshop en PGP Key Signing Party

Naast de keuze uit de verschillende lezingen kunt u op 18 juni terecht voor een interactieve workshop: ‘Van XSS naar domain admin’. Hierbij leggen security consultants van Madison Gurkha uit hoe een XSS-kwetsbaarheid gebruikt kan worden om domain admin-rechten te krijgen. U leert hands-on welke stappen er nodig zijn en u krijgt handige tips en trucs. Let op! Er is per workshop ruimte voor maximaal 20 deelnemers. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Tijdens de lunchpauze wordt er bovendien een PGP Key Signing Party georganiseerd waarbij u de identiteit en de PGP-sleutel van andere gebruikers kunt controleren. Er zal uitleg worden gegeven over hoe dit proces verloopt en hoe vervolgens later de PGP-sleutels van de andere gebruikers ondertekend kunnen worden.

Zowel voor techneuten als niet-techneuten belooft het een inspirerende en leerzame dag te worden. Het is natuurlijk ook een uitgelezen kans om met vakgenoten van gedachten te wisselen en bij te praten.

Registratie met korting

Speciaal voor lezers van Infosecurity Magazine geldt 10% korting op de toegangsprijs. Geef bij uw online aanmelding de code KmjFfkvv op en de korting wordt direct verrekend. Komt u met meerdere personen naar de Black Hat Sessions? Let dan op de extra groepskortingen die al gelden bij een aanmelding vanaf 5 personen. Meer informatie over het congres en het inschrijfformulier vindt u op www.blackhatsessions.com.