BlackBerry introduceert extra beveiligde chat-app voor zakelijke gebruikers

BlackBerryEnterpriseServerExpress

BlackBerry introduceert BBM Protected, een extra beveiligde versie van zijn chat-app BBM. BBM Protected is gericht op zakelijke gebruikers en alleen verkrijgbaar voor gebruikers van BlackBerry Enterprise Server (BES).

Het bedrijf wil zakelijke gebruikers met BBM Protected de mogelijkheid geven hun communicatie te versleutelen. BlackBerry kiest hierbij voor een aanpak waardoor het bedrijf zelf niet in staat is de data te ontsleutelen. Het bedrijf vraagt klanten namelijk de encryptiesleutel uit te wisselen via een alternatieve route, zodat BlackBerry deze niet in kan zien. Zo kan de sleutel worden verzonden via e-mail, SMS of natuurlijk worden doorgegeven via telefoon. De ontvanger van deze code kan de code om het verzonden bericht te ontsleutelen.

Beveiligingslagen

BBM Protected maakt uiteraard gebruikt van de standaard beveiliging in BBM, op basis van het TLS-protocol. Dit is volgens BlackBerry echter onvoldoende voor zakelijke gebruikers. Het bedrijf heeft hier daarom een extra beveiligingslaag aan toegevoegd, die is gebaseerd op verschillende standaarden voor versleuteling. Het via een alternatieve wijze uitwisselen van de encryptiesleutel kan worden gezien als de derde beveiligingslaag.

De app is op dit moment alleen beschikbaar voor BlackBerry OS 6 en hoger. BlackBerry wil de app op termijn echter ook beschikbaar stellen voor Android en iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.