Check Point neemt Hyperwise over

Het beveiligingsbedrijf Check Point neemt de start-up Hyperwise over. Het Israëlische Hyperwise levert oplossingen voor beveiliging op CPU-niveau, die moeten helpen cyberdreigingen in een vroeg stadium op te sporen en aan te pakken.

Met de overname van Hyperwise wil Check Point zich dan ook richten op een andere security-aanpak. Het bedrijf wil cyberdreigingen als malware aan gaan pakken nog voordat deze een systeem of computer weet te besmetten. De impact van de dreigingen moet hierdoor tot een minimum worden teruggebracht.

Beveiliging op CPU-niveau en OS-niveau

is mogelijk door een beveiliging in te bouwen op CPU-niveau. Deze technologie wil Check Point combineren met de eigen beveiligingstechnologie op OS-niveau. Deze combinatie moet de kans dat een cyberaanval slaagt aanzienlijk terugdringen.

Door de overname treedt het personeel van Hyperwise in dienst bij Check Point. De start-up werd in 2013 opgericht en heeft een hoofdkantoor in het Israëlische Tel Aviv.

Lees ook
KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 kondigt de overname aan van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mail-security. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI-gebaseerde securitytools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties tegen geavanceerde cyberdreigingen voor e-mail te beschermen.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.