Chrome waarschuwt gebruikers voor ongemerkte gewijzigde instellingen

Google voegt een nieuwe functie toe aan de webbrowser Google Chrome. De functie waarschuwt gebruikers automatisch zodra de instellingen van hun webbrowser zijn gewijzigd. Dit moet voorkomen dat cybercriminelen ongemerkt de browser kunnen aanpassen.

Malware is in staat allerlei instellingen op een computer te waarschuwen, waaronder instellingen van de webbrowser. Dergelijke wijzigingen worden volgens Google steeds vaker door malware aangebracht.

Automatisch waarschuwen

Google wil hier een een stokje voor steken en gaat gebruikers daarom automatisch waarschuwen zodra de instellingen zijn gewijzigd. Gebruikers die worden gewaarschuwd voor wijzigingen die zij zelf niet hebben doorgevoerd weten dus direct dat er iets mis is.

Het is niet de eerste maatregel die Google neemt om zijn Chrome-webbrowser beter te beveiligen tegen hackers. Het bedrijf geeft gebruikers sinds oktober 2013 ook al de mogelijkheid de instellingen van de webbrowser te resetten. Hierdoor worden alle oorspronkelijke instellingen teruggeplaatst, waardoor wijzigingen die door malware zijn aangebracht ongedaan worden gemaakt.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA